Samuel Eto'o'dan Fransızlara tokat gibi Erdoğan yanıtı!

Atiker Konyaspor'un Kamerunlu forveti Samuel Eto'o Fransız dergisine verdiği röportajda muhabirin provokotif sorusuna tokat gibi cevap verdi.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 08 Mayıs 2018, 22:38
Samuel Eto’o’dan Fransızlara tokat gibi Erdoğan yanıtı!

İÇİNDEKİLER

Atiker Konyaspor'un Kamerunlu forveti Samuel Eto'o, Fransızlar'ın ünlü France Football dergisine özel bir röportaj verdi. Neden Türkiye'de oynadığından politikaya birçok konuda görüş bildiren deneyimli futbolcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili sorulan sorulara verdiği cevaplarla Fransızları şoka uğrattı.



İşte Fransızlar'ın soruları ve Eto'o'nun çarpıcı cevapları:

Soru: "Üç Şampiyonlar Ligi olan biri Süper Lig'de alt sıralarda yer alan bir takımın forveti ne yapıyor?"

Eto'o: "Beni bugün motive eden dün olduğu gibi tutku. Her zaman gol atmalı, her zaman oyunu değiştiren o pası vermeli ve insanları mutlu etmeliyim. 2014'te futbolu bırakmaya karar vermiştim. Bir aylık tatilin ardından şunu fark ettim; sabah kalkıp idmana gitmeli, soyunma odasında vakit geçirmeli, attığım gole sevinmeliyim. Bunlar küçük yaşlardan beri yaşadığım duygular. Sevgili eşim beni devam etme konusunda cesaretlendirdi."



"ERDOĞAN'A HAYRANIM"
Soru: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aykırı sesleri bastırdığı, muhalefeti hapse attırdığı ve Suriye'de, DAEŞ'le savaşan Kürtler'le savaştığı bir ülkedesin. Bu durum seni endişelendirmiyor mu?" Eto'o: "Burada kötü şeyler yaşanmıyor. Paris ve Londra'daki saldırıları da hesaba katınca kendimi Türkiye'de güvende hissediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından tanıyorum. Bana saygı gösterdi. Ben de ona hayranım."

"İSTEDİĞİME HAYRAN OLMAKTA ÖZGÜRÜM"
Soru: "Bu görüşün insan hakları savunucularını şoke edecektir." Eto'o: "İstediğime hayran olmakta özgürüm. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u da seviyorum. Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo benim ağabeyim gibi. Uzun zamandır arkadaşız. Kamerun'da Biya için de aynısı geçerli. Ama ben bir politikacı değilim."

ETO'O POLİTİKAYA ATILACAK MI?
Soru: "George Weah'ın Liberya Cumhurbaşkanı olması seni politika konusunda heveslendiriyor mu?" Eto'o: "Onun yemin töreninde oradaydım. Bize sahada hayal kurma şansı veren birisinin böyle bir yere gelmesi çok güzel. Ona inanıyorum. O ve diğerleri sayesinde Afrika daha da gelişecek. Bu kıta sadece savaş ve ızdırap demek değildir."