Akhisarspor-Fenerbahçe maçı ne zaman? Akhisarspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta?

Türkiye bu maçı bekliyor! Milyonlarca futbolsever taraflı tarafsız yine ekranlara kilitlenecek. Türkiye'nin kupası olan Ziraat Türkiye Kupası'nda TM Akhisarspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Peki ama Akhisarspor-Fenerbahçe maçı ne zaman? Akhisarspor-Fenerbahçe maçı hangi gün? Akhisarspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta? Akhisarspor-Fenerbahçe maçı hangi kanalda? gibi sorularınızın cevapları haberimizde...

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2018, 08:20
Akhisarspor-Fenerbahçe maçı ne zaman? Akhisarspor-Fenerbahçe maçı saat kaçta?

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 6 maçını da kazanarak zirve ortağı olan Fenerbahçe, lige kısa bir ara vererek gözünü Ziraat Türkiye Kupası'na dikti. Çifte kupa hayali kuran Fenerbahçe'de gözler Teleset Mobilya Akhisarspor galibiyetiyle gelecek kupada. Fenerbahçe, 16 finalde sadece 6'sında kupayı kazanırken, finalde en çok kaybeden takım oldu. En son 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez kupada final heyecanı yaşayacak olan Akhisarspor ile mücadele edecek ve kupanın 56'ncı şampiyonu belli olacak.

Fenerbahçe - Akhisarspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Fenerbahçe, Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşması 10 Mayıs Perşembe günü Diyarbakır Yeni Stadı'nda oynanacak. 20.30'da başlayacak karşılaşma yayıncı kuruluş olan ATV'den canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Josef, M.To pal, Dirar, Giuliano, Valbuena, Soldado

Akhisarspor: Fatih, Lopes, Mustafa, Caner, Ömer, Sissoko, Soner, Muğdat, Onur, Barbosa, Henrique

CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEK
7'nci Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, yarın saat 20.30'da Yeni Diyarbakır Stadyumu'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maçta yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

ÇAKIR'IN İKİNCİ FİNALİ
Deneyimli hakem, daha önce 2010'da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Türkiye Kupası Finali'nde düdük çalmıştı. Bordo-Mavililer, 3-1 kazanarak mutlu sona ulaşan taraf olmuştu. Çakır, Akhisar'ın hiçbir kupa maçını yönetmedi. Fenerbahçe, Cünyet Çakır'ın düdük çaldığı 7 kupa mücadelesinde 4 kez kazandı, 3 defa mağlup oldu.

TFF TARİHİ DEĞİŞTİRDİ
Türkiye Futbol Federasyonu, Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında Diyarbakır'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının 10 Mayıs Perşembe gününe alındığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, kupa finalinin Diyarbakır Stadı'nda saat 20.30'da başlayacağı belirtilerek, "Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası final maçının tarihi değiştirildi. Daha önce 9 Mayıs Çarşamba günü oynanacağı ilan edilen müsabaka, 10 Mayıs Perşembe günü yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

AVRUPA YARIŞI FİNALE BAĞLI
Kurallara göre Türkiye Kupası'nı kazanan takım, Avrupa Ligi'ne gruplardan katılma bileti alıyor. Eğer kupayı kazanan takım, ligdeki sıralamasıyla Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi'ne giderse, bu durumda lig 5.'si de Avrupa Ligi'ne gitme hakkına sahip oluyor. Bugün kupayı Fenerbahçe kazanırsa; 5.'lik mücadelesi veren Trabzon, Göztepe ya da Sivas, Avrupa bileti alacak.

AYKUT KOCAMAN 4. KUPAYI İSTİYOR
Süper Lig'de karşılaştığı 2 mücadelede de rakibini mağlup edemeyen Fenerbahçe, kupada hem rövanşı almak hem de kupayı kazanmak istiyor. Süper Lig'in 7'nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor'a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, evinde de 24'üncü haftada 3-2 mağlup olduğu Ege temsilcisini bu kez devirmeyi hedefliyor. Ayrıca Fenerbahçe ile 2 kez Türkiye Kupası kazanan Aykut Kocaman, geçen sezon da Atiker Konyaspor'un başında kupa zaferini yaşadı. Fenerbahçe ile 1 de lig şampiyonluğu bulunan Kocaman, sarı lacivertlilerle 4'üncü kupasını kazanmayı amaçlıyor. Ayrıca Kocaman'ın takımları 3 kez çıktığı kupa finallerinde de gol yemeden kupanın sahibi oldu.

TARİHE GEÇECEK!
Türk futbol tarihinin efsane teknik direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor ile, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 3'er kez Türkiye Kupası'nı kazandı. Özyazıcı, Trabzonspor'un başında 1977, 1978 ve 1984, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 1963, 1965 ve 1966 yıllarında Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 2012, 2013, ve 2017 sezonları olmak üzere 3 Türkiye Kupası zaferi bulunan Aykut Kocaman, Diyarbakır'da oynanacak kupa finalini de kazanarak tarih yazmanın peşinde.

990 GÜN SONRA KUPA PEŞİNDE!
Fenerbahçe, futbolda müzesine en son 25 Ağustos 2014'e Galatasaray'ı yenerek kazandığı Süper Kupa'yı götürdü. 990 gündür kupaya hasret kalan Sarı-Lacivertliler, bu özlemi
bitirmeye çok yaklaştı. Kanarya bugün Türkiye Kupası'nda Akhisar'ı mağlup edebilirse, 990 gün sonra ilk kez kupa kaldıracak.

OKAN BURUK'UN İLK HEYECANI
Akhisar'ın 44 yaşındaki teknik patronu, futbolculuğu döneminde 7 lig, 6 kupa, 1 UEFA Kupası ve 1 Avrupa Süper Kupası sevincini yaşadı. Okan Buruk, teknik direktör olarak ise henüz kupa
kaldıramadı. Akhisar'ı tarihinde ilk kez finale taşıyan Buruk, güçlü rakibini mağlup edebilirse kariyerinin en önmeli başarılarından birini elde edecek.

KUPANIN GOLCÜLERİ
Fenerbahçe'de bu sezon kupada en golcü isimler 3'er golle Alper Potuk, Fernandao ve Roberto Soldado olurken, Akhisarspor'da ise Yvgen Seleznov 4, Ioan Hora 4 ve Muğdat Çelik 3 gol kaydetti.

FENERBAHÇE TAM KADRO
Fenerbahçe ligin 32'nci haftasında oynanan maçta Bursaspor'u 1-0 geçerken, futbolcularına verdiği bir gün izinden sonra dün çalışmalarına başlayan sarı lacivertliler, bugün yaptığı son çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak. Futbolcuların oldukça neşeli göründüğü çalışmalarda sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçını kaçıran Nabil Dirar da hazır gözüktü. Ayrıca, Valbuena'nın da Diyarbakır'da 11'de sahaya çıkacağı düşünülüyor.

İLKLERİN HEYECANI YAŞANIYOR
Akhisarspor'da ise ilklerin heyecanı yaşanıyor. Hem Okan Buruk hem de Akhisarspor ilk kez final heyecanı yaşayacağı mücadelede Ege temsilcisi kupayı kazanarak önemli bir başarıya imza atma amacında. Ayrıca ligde oynanan iki mücadelede de Fenerbahçe'yi mağlup eden Akhisarspor, rakibini yine iyi analiz ederek kupaya uzanma planı yapıyor. Milan Lukac, ligde oynanan Galatasaray maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle forma giyemeyecek.

SON SANİYE KARTI SELEZNOV'U YAKTI
Akhisar'ın kupada finale kadar gelmesinde en önemli pay Ukraynalı forvetin oldu. Seleznov, 5 maçta attığı 4 golle takımını sırtladı. Yarı final rövanşında Galatasaray'ı adeta dağıtarak, kulübünün tarihinde bir ilki yaşamasını sağladı. Ancak o maçta 90+4. dakikada gördüğü sarı kart, Seleznov'u cezalı duruma düşürdü. Akhisar'da ayrıca Galatasaray'la oynanan son lig maçında kulübede kırmızı kart gören kaleci Lukac cezalı, Eray ve Serginho sakat.

FİNALE NASIL GELDİLER
Teleset Mobilya Akhisarspor kupa yolculuğuna 4'üncü turda 24 Erzincanspor'u 6-0 mağlup ederek başladı ve 5'inci turda da Ankara Demirspor'u deplasmanda 3-0 yenerken, iç sahada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Son 16 turunda Boluspor ile kıyasıyla bir yarı final mücadelesi veren Akhisarspor, Bolu'da 2-1 mağlup olduğu rakibini Akhisar'da 1-0 mağlup ederek çeyrek finalde Kayserispor ile yarı final mücadelesi verdi. Kayserispor'u iç sahada 1-0 mağlup eden Akhisarspor, deplasmanda rakibiyle2-2 berabere kalarak Kayserispor'u kupanın dışına itti. Yarı finalde ise Galatasaray'ın rakibi olan Akhisarspor, kendi evinde lig lideri de olan Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Ege temsilcisi deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale çıktı. Ayrıca bu final Okan Buruk'un da ilk kupa finali olacak.

Türkiye Kupası'nı 7'nci kez müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, kupaya 5'inci turda Adana Demirspor'u iki maçta da mağlup ederken, son 16 turunda da İstanbulspor'u ilk maçta kendi evinde 2-0, deplasmanda ise 1-0 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Giresunspor ile eşleşen Fenerbahçe iki karşılaşmadan da 2-1'lik galibiyetle tur atladı. Yarı finalde ise ligde şampiyonluk yarışı verdiği Beşiktaş ile eşleşen Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Beşiktaş ile iç sahada oynadığı rövanş karşılaşması 57'nci dakikada ertelenirken, 3 Mayıs'ta oynanacak mücadeleye Beşiktaş çıkmayınca Fenerbahçe hükmen galibiyetle finale yükselerek Diyarbakır biletini kaptı.

STADA ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, final için planlamasını yaptı. Buna göre Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinden 15 otobüsle ring seferiyle, sporseverleri Diyarbakır Stadı'na taşıyacak. Taraftarlar otobüslere ücret ödemeyecek. Maç bitiminde de belirlenen güzergahlardan izleyiciler yine ücretsiz şekilde şehir merkezine getirilecek.

FIRAT BULVARI'NA 900 BİN ÇİÇEK
Belediye, maç öncesi özel olarak peyzaj çalışması yaptı. Stadyum yolu üzerinde yer alan Fırat Bulvarı'na toplam 900 bin çiçek dikildi. Fırat Bulvarı Lunapark ile Diyarbakır Stadyumu arasındaki 2.5 kilometre uzunluğundaki orta refüj ve kavşaklar; petunya, zinnia ile kadife türünde mevsimlik çiçeklerle süslendi. Ayrıca toplam 3 metrelik orta refüj alanına 15 bin 350 metrekare çim ekildi.

ŞEHİRDE OTELLER TAMAMEN DOLDU
Türkiye Kupası Finali, Diyarbakır'ı hareketlendirdi. Çevre illerden final için gelen misafirler sayesinde kentte oteller tamamen doldu. Kent merkezini gezmeye çıkan taraftarlar, esnafın da yüzünü güldürdü. Yerel lezzetleri tatmak için restoranlara akın eden misafirler sayesinde, lokantalar en yoğun günlerinden birini geçirdi.

EMNİYET KUŞ UÇURTMUYOR
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, final için kentin birçok noktasında yoğun güvenlik önlemi aldı. Dünden itibaren işlek yerlerde kontrol noktaları oluşturuldu. Polis ve özel güvenlik personeliyle birlikte bugün toplam 10 bin güvenlik görevlisi mesai yapacak. Maçı stattan izleyecek olan futbolseverler, yoğun güvenlik aramalarıyla içeri alınacak.