Soner Demirtaş Avrupa Şampiyonu

Milli güreşçi Soner Demirtaş, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler stil 74 kilo finalinde Fransız Zelimkhan Khadjiev'i mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2018, 20:31
Soner Demirtaş Avrupa Şampiyonu

İÇİNDEKİLER



Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, finalde Fransız Zelimkhan Khadjiev'i yenerek altın madalya kazandı.



Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen şampiyonada erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, finalde Fransız Khadjiev'i 2-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.




Üst üste 3. kez altın madalya kazanan Soner, Türk bayrağıyla şampiyonluk turu attı. Milli güreşçi, daha sonra Türk bayrağını mindere sererek secdeye gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soner Demirtaş'ı kutladı

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Demirtaş'a bir telgraf göndererek, tebriklerini iletti.



Dağıstan'da serbest stilde altın madalya kazanan ilk milli güreşçi olan Soner Demirtaş, şampiyonluğu ailesine armağan etti.

Soner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu Avrupa şampiyonluğumu aileme armağan etmek istiyorum. Çünkü güreşe başladığımda babamın bir hayali vardı. Bir kez de olsa şampiyon görmek istiyordu. Dört çocuğu güreşçiydi. Bunu yaşatmak bana nasip oldu. Üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldum. Aileme ve bize dua eden herkese çok selam gönderiyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.