TFF'den son dakika açıklaması! Fenerbahçe - Beşiktaş derbi maçı ile ilgili karar verildi

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin kaldığı yerden seyircisiz devam etmesine karar verdi. Derbi 3 Mayıs perşembe günü kaldığı yerden seyircisiz devam edecek.

Giriş Tarihi 25 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 25 Nisan 2018, 17:34
TFF’den son dakika açıklaması! Fenerbahçe - Beşiktaş derbi maçı ile ilgili karar verildi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün yaptığı toplantıda 19 Nisan 2018 tarihinde Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçı ile ilgili kararını verdi.

TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada Hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. Maddesi'nin 1. Fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar verdi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçı kaldığı yerden 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanacak.

İşte TFF'nin oybirliği ile verdiği kararın dayandığı, Futbol Müsabaka Talimatnamesi'nin ilgili maddesi!

TFF Yönetimi bugün 13.30'da masaya oturduğunda önünde 6 farklı seçenek vardı. İşte o seçenekler...

FENERBAHÇE'NİN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

Fenerbahçe'nin sahasında oynanan ve taraftarlarının neden olduğu olaylardan dolayı TFF yönetim kurulu hakem Mete Kalkavan'ın raporu doğrultusunda Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesinin 3. fıkrasına göre ev sahibi takım taraftarlarını olaylardan sorumlu tutarak Fenerbahçe'nin hükmen 3-0 mağlubiyetine karar verebilir. Bu durumda Beşiktaş finale kalır.

BEŞİKTAŞ'IN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

Olaylı maçla ilgili TFF yönetim kurulu futbol müsabaka talimatının 24'e 1'e a maddesi kapsamında başlamış olan bir müsabakayı terk eden takım ihlali kapsamında Beşiktaş takımının 3-0 hükmen yenilgisine karar verebilir.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN HÜKMEN MAĞLUBİYETİ

TFF yönetim kurulu yine futbol müsabaka talimatına göre her iki takımın da hükmen mağlubiyetine karar verebilir. Talimatın 19. maddesinin 3. fıkrasında "Yönetim kurulunun ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir" diyor. Bu da TFF'nin önündeki ilginç ihtimallerden biri.

YARIDA KALDIĞI ŞARTLAR TAMAMLANMASI

Bu seçenek tatil edilen karşılaşmalarla ilgili sıkça önümüze çıkan bir karar. Örneğin son olarak Arsin ile Mardin arasında oynanan ve son penaltı atışından önce olaylar sebebiyle tatil edilen müsabaka. TFF yönetiminin kalan bir penaltı atışı için maçın tamamlanmasına karar verilmesi. Burada da TFF talimatın 19. maddesinin 6.fıkrasında tatil kararını yerinde bulmadığı takdirde müsabakanın kaldığı şartlarla tamamlanmasına karar verebilir.

KARŞILAŞMANIN BAŞTAN YENİDEN TEKRARLANMASI

Belki de en ilginç ve sürpriz ihtamallerden biri de TFF Futbol Müsabaka Talimatının 19'a 6 ve 20'ye 1'e a maddesinde... 19. madde müsabakaların güvenlik nedeniyle tamamlanamaması. 20. maddede müsabakaların diğer nedenlerden tamamlanamaması. Bu iki maddeye göre TFF yönetim kurulu tatil kararını yerinde görmez veya diğer nedenlerden dolayı tatil edildiğine kanaat getirirse müsabakayı baştan yeniden oynatmaya karar verebilir.

KALDIĞI ANDAKİ SONUCU İLE TESCİL OLMASI

Bu da ilginç. Futbol Müsabaka Talimatının 19'a 6 ve yine 20'ye 1 a maddesi açık ve net bir şekilde "TFF yönetim kurulu TFF yönetim kurulu müsabakayı yarıda kaldığı sonucu ile tescil edebilir" diyor. Bu da hukuki seçeneklerden biri. Kısacası hükmenleri tekrarları konuştuğumuz derbi ile ilgili TFF yönetiminin önünde seçenek çok.