Kartal'dan buruk veda!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, son 16 turunda 5-0 yenildiği maçın rövanşında Bayern Münih'i ağırladı. Devler Ligi'nde 5 şampiyonluğu olan Alman devi karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan siyah-beyazlılar sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2018, 22:41
Kartal’dan buruk veda!

İÇİNDEKİLER

Vodafone Park'taki maçta Bayern Münih 18. dakikada Thiago Alcantara ile öne geçti. 46'da Gökhan Gönül kendi kalesine attı. Beşiktaş'ımız 59'da Vagner Love'la skoru 2-1'e getirdi. Bayern Münih'in golcüsü Vagner 84'de skoru belirledi: 3-1

Bu skorun ardından Kara Kartal Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

BEŞİKTAŞ'IN BU SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE KIRDIĞI REKORLAR
Bu sezon 8. defa Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, rekor üstüne rekor kırdı. Siyah beyazlı ekip bu sezon henüz grup aşamalarında kendisinin ve Türkiye'nin birçok kırılmamış rekorlarını kırdı. İşte Beşiktaş'ın bu sezon kırdığı rekorlar...

Daha önce 2007-2008 sezonunda Şampiyonar Ligi grup mücadelesinde 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 11 puan toplayarak gruptan çıkan ve çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe en yüksek puana sahip Türk takımı ünvanını elinde bulunduruyordu. Beşiktaş bu sezon 4 galibiyet, 2 beraberlik ve namağlup olarak en yüksek puana ulaşan Türk takımı oldu. Ayrıca daha önce 6 defa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, geçen sezon grup aşamalarında 7 puana ulaşarak kendi rekorunu kırmıştı. Kara Kartal bu sezon 6 maçta 14 puan toplayarak önemli bir başarıyı elde etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN ÇOK GOL ATAN TÜRK TAKIMI
Geçen sezon grup aşamalarında elenen Beşiktaş 6 maçta 9 gol atarak en gollü Şampiyonlar Ligi sezonunu geçirmişti. Bu sezon ise henüz grup aşamalarında 6 maçta 11 gol atarak grup aşamalarında en çok gol atan Türk takımı ünvanını eline geçirdi. Beşiktaş ayrıca +6 averajla en iyi averaja sahip olduğu grup aşamasını geride bıraktı.

3'TE 3 YAPAN İLK TÜRK TAKIMI
Bu sezon sırasıyla Porto (D), RB Leipzig ve AS Monaco (D)'yu yenen Beşiktaş, devler liginde ilk üç maçından galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapan ilk Türk takımı olmuştur.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP AŞAMALARINDAN LİDER ÇIKAN İLK TÜRK TAKIMI
Daha önce 6 kez katıldığı Şampiyonar Ligi gruplarından hiç çıkmayan Beşiktaş bu sezon G grubunda adeta fırtına estirerek bitime 1 hafta kala lider olarak çıkmayı garantiledi. Böylelikle Şampiyonlar Ligi gruplarından lider olarak son 16'ya kalan ilk Türk takımı ünvanını ele geçirmiştir.

GRUP AŞAMALARINDA TÜM DEPLASMAN MAÇLARINI KAZANAN İLK TÜRK TAKIMI
Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarının üçünden de galip ayrılarak yaparak tüm deplasman maçlarını kazanan ilk Türk takımı oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN PUAN REKORU
Beşiktaş tarihinin üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi katılan ilk teknik direktörü ünvanını elinde bulunduran Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında en fazla Şampiyonlar Ligi maçına çıkan teknik direktör olarak da kayıtlara geçti.

Şenol Güneş, %33,3 ile Şampiyonlar Ligi tarihinin en en yüksek galibiyet yüzdesi ve maç başına 1,3 gol ortalamasına ile en yüksek gol ortalamasına sahip hocası oldu.

Başarılı teknik adam ayrıca Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda takımına en fazla puan kazandıran çalıştırıcı olan Şenol Güneş, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye 11 puan kazandıran Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'yu da geçmiş oldu.

8 MAÇLIK EVİNDE YENİLMEME REKORU
En son 03 Ekim 2007 tarihinde o zamanki adıyla İnönü Stadyumu'nda Portoya 1-0 yenilen Beşiktaş, o günden beri kendi evinde devler liginde oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi.