Hakan Çalhanoğlu'nun hareketi maça damga vurdu!

AC Milan ve Arsenal arasında oynanan karşılaşmada Hakan Çalhanoğlu'nun Ospina ile girdiği mücadele ilginç yorumlara neden oldu.

Giriş Tarihi 09 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2018, 19:56
Hakan Çalhanoğlu’nun hareketi maça damga vurdu!

İÇİNDEKİLER

İSTESE PENALTIYI ALIRDI

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu karşılaşmasında Milan, San Siro'da Arsenal'i ağırladı. İngiliz ekibinin Henrikh Mkhitaryan ve Aaron Ramsey'in golleriyle 2-0 kazandığı mücadelenin en çok konuşulan anlarından biriyse Hakan Çalhanoğlu'nun Ospina'nın müdahalesi sonrası kendisini yere bırakıp penaltı almak yerine ayakta kalıp topu kovaladığı pozisyon oldu.

BAŞKALARI GİBİ KENDİNİ BIRAKMADI

Milan maçı kaybetse de, milli futbolcunun bu hareketi ilginç yorumlar aldı. Özellikle Ada basınında Hakan Çalhanoğlu'nun pek çok futbolcu gibi kendini yere atmak yerine ayakta kalmaya çalışması olumlu karşılanırken, maçı BBC'de yorumlayan eski futbolcu Jermaine Jenas, Hakan'ın pozisyonuyla ilgili şu yorumu yaptı:

"TÜRK OYUNCU ÇOK DÜRÜST"

"Türk oyuncunun bu dürüstlüğü meyvesini vermedi. Pozisyon bence net penaltı. Ospina kalesini terk edip Hakan'a müdahalede bulundu. Hakan da kendisini yere bırakmak yerine pozisyona devam etti.

"KİMSE ONA TEŞEKKÜR ETMEYECEK"

"Eğer kendisini yere atsaydı hakem yüksek ihtimalle penaltı noktasını gösterecekti ama o dürüst davrandı. Fakat bu dürüstlüğü için takım arkadaşları ona teşekkür etmeyecek; hocası da ona teşekkür etmeyecek."