Kupalar müzeye sığmadı

Cimbom’un yeni müzesi 1 Mart Perşembe günü hizmete girecek. 2100 metrekare alana sahip olan bu müzeye kupaların tamamının sığmamasına çözüm aranıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2018 Güncelleme 27 Şubat 2018, 02:00
Kupalar müzeye sığmadı

İÇİNDEKİLER

G.Saray'ın tarihinde önemli yer edinmiş kupalar, fotoğraflar ve kişilerin balmumu heykellerinin yer aldığı Galatasaray Müzesi 1 Mart Perşembe günü taraftarın hizmetine girecek. 2100 metrekare alana sahip müzede içinde çeşitli branşlardan toplam 768 kupa bulunuyor. Buna rağmen 1500 kupanın müzeye sığmadığı öğrenildi.

YENİ MÜZE BASINA TANITILDI
Galatasaray Yönetimi'nin dışarda kalan 1500 kupaya yer bulmak için çözüm aradığı öğrenildi. Basına dün tanıtılan müze gezisine Galatasaray Başkan Yardımcısı Adil Araboğlu ve Dinç Üner de katıldı.


EFSANELERİN BALMUMU HEYKELİ

Müzede kulüp tarihinde önemli yer edinmiş isimlerden Ali Sami Yen, Gündüz Kılıç, Metin Oktay, Turgay Şeren, Derwall ve Brian Birch'in balmumu heykeller o dönemde giydiği kıyafetlerle sergilenecek.

UEFA VE SÜPER KUPA'YA ALAN
G.Saray'ın 2000'de aldığı UEFA Kupası ile R.Madrid'i yenerek kazandığı UEFA Süper Kupa'ya da müzede bir bölüm ayrıldı. G.Saray, müze ve stat turu için 50 liralık fiyatı 2 aylığına 30 liraya düşürdü.