Cenk’ten tarihi imza 121 milyona Everton’da

2014’te Beşiktaş’a bedelsiz gelen Cenk Tosun, 121 milyon liraya Everton’lu oldu Türk Futbol Tarihi’nin transfer rekorunu kırdı. Beşiktaş 25 milyon Euro'yu peşin olarak alacak. 2 milyon Euro ise Cenk'in oynadığı maçlara ve performansına göre verilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2018 Güncelleme 05 Ocak 2018, 01:59
Cenk’ten tarihi imza 121 milyona Everton’da

İÇİNDEKİLER

Ve Cenk Tosun Everton'da... İngiliz kulübü bir haftadır görüştüğü golcü futbolcuyu 27 milyon euroya renklerine kattı. Önceki akşam İngiltere'ye giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün Everton'lı yetkililerle bir araya geldi. Burada 2 saatlik bir görüşme gerçekleşti.

25 MİLYON EURO VERİLDİ
Bu görüşme sonrasında iş bitti. Everton 25 milyon Euro'yu peşin olarak ödeyecek. Geriye kalan 2 milyon Euro ise Cenk Tosun'un oynadığı maçlara ve performansına göre verilecek.

4.5 SENELİK SÖZLEŞME OLACAK
Cenk Tosun'un bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4.5 yıllığına imza atması bekleniyor. Cenk yıllık 38 milyon 250 bin lira kazanacak. Vergiler düşünce yıllık kazancı 17 milyon 200 bin lira olacak.

LİVERPOOL'A KARŞI OYNAYABİLİR
Teknik direktör Allardyce'ın Cenk'i Liverpool'la oynanacak kupa maçı kadrosuna alması bekleniyor. 3 yıl önce Gaziantepspor'dan bedelsiz gelen Cenk böylece rekor bir paraya transfer oldu.


BONSERVİSSİZ GELDİ REKOR KIRARAK GİTTİ
Beşiktaş'ın rekor bir fiyata sattığı Cenk Tosun Siyah-Beyazlı takıma 2014'te bedelsiz olarak geldi. 3.5 yıllık süreçte oynadığı 144 resmi karşılaşmada fileleri 64 kez havalandırmayı başardı.

BÜYÜK KATKI SAĞLADI
Cenk Tosun Avrupa'nın 5 büyük kulübüyle birlikte oyuna sonradan girip takımının gollerine doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayan oyuncuların başında yer aldı. Yedek kalmak onu hiçbir zaman yıldırmadı.


HERKES TATİL YAPTI O ÖZEL HOCAYLA ÇALIŞTI
Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun futbol hayatına 6 yaşında Almanya'nın E.Frankfurt takımında başladı. Daha 16 yaşındayken 19 yaşaltı takımıyla idmanlara çıktı. Gaziantepspor'da 4 sezon oynadıktan sonra Beşiktaş'a transfer olan Cenk Tosun yaz aylarında herkes tatil yaparken özel hoca ve fizyoterapist tutarak ekstra antrenmanlar gerçekleştirdi. Böylece kendisini sürekli geliştirdi.