Milli tartışma

Fenerbahçe’de Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna, milli takım forması giymeyeceklerini belirtti. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve G.Saray cephesi karara tepki gsöterdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2017 Güncelleme 09 Kasım 2017, 00:00
Milli tartışma

İÇİNDEKİLER

Ülkemizi Euroleague'de temsil eden Fenerbahçe Doğuş'tan Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Ali Muhammed (Bobby Dixon) ve Egehan Arna, yazılı açıklama yaparak Ay-Yıldızlı forma giyemeyeceklerini bildirmişlerdi.

KUTSAL BİR GÖREV
Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu dün konuyla ilgili açıklama yaptı. Türkoğlu, "F.Bahçeli oyuncuların yaptığı talihsiz bir açıklama. Yersiz ve zamansız bir açıklama diyebiliriz. Önümüzdeki hafta Ufuk hoca ve ekibi kadroyu açıklayacaklar. Yani şimdi bu arkadaşların böyle erken, bizimle istişare etmeden bu açıklamaları yapmaları beni gerçekten üzdü." dedi. G.Saray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ise "Milli takım kutsal bir görevdir. Milli takım görevi verildiği zaman asla kaçmayız" diye konuştu.

MURAT ÖZYER:FIBA'NIN HATASI
FIBA'daki üst düzey yöneticilerin Avrupa'daki yönetim gücü ve gelirden pay almak amaçlı milli takım aralarını belirlemesi oyuncularla federasyonları karşı karşıya getirdi. Ne kadar medya yansımasa da TBF bu konuyu kimseye hasar vermeden organize edecekti. 12 kişilik kadro belli olmadan F.Bahçeli oyuncuların bu açıklaması herkesi zora soktu.

ÜNAL ÖZÜAK:FIBA'NIN İŞGÜZARLIĞI!
İşin başında Obradovic, "Oyuncularım milli takıma gidemez" dedi. Fenerbahçe haklı. Program sıkışık. Bu aslında FIBA- ULEB kapışması. FIBA'nın yanlışı... FIBA, futbolda olduğu gibi milli maçları hafta içinde oynatma kararı aldı. Bu önemli bir sıkıntı. FIBA Avrupa'nın acayipliği. Bunun kısa süre içinde düzelmesi lazım. Hidayet Türkoğlu'nun acilen önlem alması gerekir.