Kartal S.O.S veriyor

Konyaspor’un ani çıkışlarına karşılık veremeyen Beşiktaş hücumda da beklenen etkinlikte değildi. Pepe penaltıya neden oldu. Negredo’nun ise zamana ihtiyacı var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2017 Güncelleme 07 Ağustos 2017, 01:02
Kartal S.O.S veriyor

İÇİNDEKİLER

2017/18 sezonunun ilk resmi maçında Turkcell Süper Kupa finalinde Atiker Konyaspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş ortaya koyduğu performansla beklentilerin uzağında kaldı. Maçın başılarında Atiker Konyaspor'dan baskı yiyen Beşiktaş bir tülü istediği tempoyu bulamadı. Konya'nın ani gelişen ataklarına çare bulanazken bu ataklardan birinde Beşiktaş kalesinde golü gördü. İlk yarının tamamına yakın bölümde hücumda da etkin olamayan Beşiktaş, 2. yarı ile birlikte beraberlik golünü bulmak için Atiker Konyaspor'un üzerine gitse de geçtiğimiz seonlardan bildiğimiz hücum akıcılığı ortaya koymaktan uzak kaldı.

PEPE İYİ FUTBOLUNU KÖTÜ BİTİRDİ
Beraberlik golünü usta bir vuruşla atan Cenk dışında neredeyse tüm futbolcular vasatın altında kaldı. Maçın genelinde iyi oynayan Pepe ise son dakikada penaltıya sebebiyet vermekten kurtulamadı. 2. yarıda oyuna giren Negredo'nun ise uyum nedeniyle zamana ihtiyacı var. Zorlu lig ve Şampiyonlar Ligi öncesinde ise bir stopere daha ihtiyaç var gibi görünüyor.

ATİBA: KONYASPOR SERT FUTBOL OYNADI!
Beşiktaş'ın orta sahadaki dinamosu Atiba, aşırı nemden dolayı zorlandıklarını rakip Konyaspor'un da sert futbol oynadığıını söyledi. Kanadalı ön libero, "Hem topa hem rakibe sert oynadılar. Maçın hakemi de sertliğe izin verdi. Kartlar geç çıktı" dedi.

KAZANMAYI HAK ETTİK
Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Beşiktaş'ı 2-1 yeip Turkcell Süper Kupa'ya kazandıkları maçın ardından, "Maça iyi başladık ve rakibimizden üstün bir oyun ortaya koyduk. Son dakikalarda da olsa kazanmayı bildik. Kupayı almayı hak etmiştik" diye konuştu.

ÇIKAN OLAYLAR YAKIŞMADI
Akçay, maçın sonunda yaşanan olaylar için ise "Biz sadece futbol konuşmak istiyoruz. Sahadaki rekabet başka bir yere taşmamalı. Çıkan olaylar sporun ruhuna yakışmadı. Hangi takım taraftarı olursa olsun bunu onaylamıyorum. Çok üzücü bir durum. Gereken yapılmalı" ifadelerini kullandı.

PEPE'DEN KRİTİK HATA
Beşiktaş'ın Portekizli suvunma oyuncusu Pepe'nin 90. dakikada yaptığı müdahale penaltıyla sonuçlandı. Penaltı atışını gole çeviren Yeşil- Beyazlılar maçı 2-1 galip tamamladı.