Valbuena'nın bilinmeyen öyküsü

17 yaşında Bordeaux’daki hocası tarafından boyu kısa olduğu için amatör bir takıma gönderildi. Fakat vazgeçmedi... Dünya yıldızı haline gelip 'senden futbolcu olmaz' diyen hocasına en iyi yanıtı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 01:13
Valbuena’nın bilinmeyen öyküsü

İÇİNDEKİLER

Fransız futbolunun en önemli isimlerinden Mathieu Valbuena'nın kariyeri herkese ders olacak cinsten... 28 Eylül 1984'te Bruges'te doğan Valbuena'nın futbol kariyeri 6 yaşında başladı. İspanyol asıllı olan babası Carlos'un da isteğiyle Blanquefort'un altyapısına girdi. 1998'de PSG'nin tesisleri Camp des Loges'teki bir turnuvada "En iyi oyuncu" seçilince tüm dikkatleri üzerine çekti. 2001'de Bordeaux'ya transfer oldu U18 takımında oynamaya başladı. Burada Mavuba ve Chamakh'la birlikte oynadı. Fakat hocası Jean Louis Garcia'nın gözüne bir türlü giremedi. Garcia, "Boyun çok kısa, senden futbolcu olmaz" diyerek Valbuena'yı amatör ekip Langan- Castets'e gönderdi.

FUTBOL OYNARKEN TEZGAHTARLIK DA YAPTI
VALBUENA bir yandan amatör ligde oynarken, bir yandan da geçimini sağlamak için bir spor mağazasında tezgahtarlık yaptı. Langan-Castets'te yeniden kendini buldu ve 2004'te Libourne'e transfer olarak profesyonel kariyerine başladı. Kısa boyu ve zayıf gözüken fiziğini çabukluğuyla birleştirip avantaja çeviren Valbuena durdurulması zor bir futbolcu haline geldi. 2006'da belki de kariyerinin en önemli adımını attı ve Marsilya'ya imza attı.

O DA RUSYA'DAKİ PARANIN BÜYÜSÜNE KAPILDI
Tam 8 yıl Marsilya formasını giyen, Fransız Milli Takımı'nın kilit oyuncularından biri olan Mathieu Valbuena kendisine inanmayan ve "Senden futbolcu olmaz" diyen eski hocasına da en anlamlı yanıtı verdi. 2014'te birçok futbolcu gibi paranın büyüsüne kapılıp Rusya macerasına atılan Fransız yıldız, 2015'te bu kez Lyon formasıyla ülkesine geri döndü. Müthiş performansıyla yeniden kendisini ispatlayan Valbuena artık çubuklu formayla ülkemizde boy gösterecek.



İKİ KEZ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Fenerbahçe'nin yeni transferi Mathieu Valbuena aynı yeşil sahada olduğu gibi 32 yıllık hayatı boyunca da birçok kez tökezlemesine rağmen hiç yere düşmedi!


Valbuena 2010 yılında çok ciddi bir trafik kazası geçirdi. Lüks marka otomobili yaşanan kaza sonrasında işte bu hale geldi.

50 DİKİŞLE KURTULDU
Fransız yıldız bugüne kadar iki kez ölümle burun buruna geldi. 9 yaşındayken anne ve babasının gözü önünde çok ciddi bir havuz kazası geçiren Valbuena bacağından yaralandı. Ortaya çıkan derin kesik nedeniyle bacağını kaybetme noktasına geldi. Doktorların zamanında müdahalesi sonrası korkulan olmadı ve bacağına atılan 50 dikişle kurtuldu!


Valbuena Bordeaux U18 takımında vatandaşı Rio Mavuba ve Faslı Marouane Chamakh ile birlikte oynadı.

BURNU KANAMADI!
Mathieu Valbuena 2010 yılında ise Noel için ailesinin yanına giderken Fransa'da trafik kazası geçirdi. Adeta hurdaya dönen Lamborgini aracı tanınmayacak hale geldi. Fakat yıldız futbolcu büyük bir mucize eseri burnu bile kanamadan araçtan çıktı.


İspanyol asıllı olan Carlos Valbuena, tartışmasız oğlu Mathieu'nun büyük bir futbolcu olmasında en büyük pay sahiplerinden.

GÜNEŞLENMEK İÇİN GELMEDİM
Mathıeu Valbuena, Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi... Fransız basınına konuşan tecnübeli yıldız, "Havaalanındaki karşılama inanılmazdı. 500 kişi beni karşılamaya gelmişti. Çok duygulandım. Fenerbahçe'nin stadı ve tesisleri harika. Sayısız kupalarla dolu, çok büyük bir müzesi var. Lyon'dan ayrılma vakti gelmişti. Şunu söyleyebilirim; buraya güneşlenmeye gelmedim. Ben, her zaman kazanmak için futbol oynarım" dedi.


İşte Blanquefort günlerinren bir kare... Valbuena yaşıtlarından çok kısa.

POGBA BİLE KISKANMIŞTIR
Fenerbahçeli taraftarların Valbuena'yı havalimanındaki karşılama görüntüleri Fransa'da büyük yankı uyandırdı. Eski yıldız Frank Leboeuf, "Daha önce hiçbir Fransız futbolcunun bu şekilde karşılandığını hatırlamıyorum. Hollywood yıldızı gibiydi. Sadece Brad Pitt, Tom Cruise gibi dünyaca ünlü yıldızların bu şekilde karşılanacağını sanardım. Valbuena çok doğru tercih yapmış" diye konuştu.



ROCK YILDIZI GİBİYDİ
Fransız basınında ise, "Rock yıldızı gibi karşılandı", "Türkler, Valbuena için çıldırdı", "Pogba bile Manchester United'a gittiğinde böyle karşılanmadı. Kesin kıskanmıştır" yorumları yapıldı


Valbuena 1998 yılında Camp des Loges'teki turnuvada 'en iyi futbolcu' ödülüyle...

Onur ÖZKAN