Üsküp’te sessiz film

Türkiye Üsküp’teki maçta Makedonya karşısında beklenen futbolu sergileyemedi. 2 takım da çok az pozisyon buldu. A Milli Takımımız özellikle forvette etkisiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2017 Güncelleme 06 Haziran 2017, 00:59
Üsküp’te sessiz film

İÇİNDEKİLER

AMİLLİ Takımımız Makedonya ile Üsküp'te oynadığı karşılaşmada 0-0 berabere kaldı. Maçın 6. dakikasında Arda Turan'ın yerden pasında Emre Çolak'ın sol ayağıyla çektiği şutta top savunmadan döndü. 20'de Ceza sahası dışı sağ çaprazından Nestorovski yerden şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan yatarak topa hakim olmayı başardı. 28'de Pandev'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta Çağlar'a çarpan top kalecimiz Volkan Demirel'de kaldı. 37'de Stefan Ristovski'nin arka direğe yaptığı ortada defansımız topu uzaklaştırdı. 39'da Spirovski'nin serbest vuruşunda top farklı şekilde auta gitti. 42'de Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruş sonrasında topa kimse dokunamadı. Devre 0-0 berabere bitti.

2 TAKIM DA NET POZİSYONLAR BULAMADI
2.Yarının 49. dakikasında Cengiz'in ortasında top doğrudan auta gitti. 56'da Ozan'ın arka direğe yaptığı ortada Arda Turan'ı aşan top Hasan Ali Kaldırım'ın önüne geldi. Ancak topa istediği gibi vuramayınca top auta gitti. 59'da Arda Turan'ın şutunda top savunmadan döndü. 68'de Stjepanovic'in sol çaprazdan şutunda savunmamıza çarpan top kornere gitti. Bu dakikadan sonra 2 takımın çabası sonuç vermeyince karşılaşma başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı.



KAPTANLARDAN BÜYÜK JEST
ARDA Turan ve Burak Yılmaz, karşılaşma öncesi engelli bir taraftarın yanına gitti. Ay-yıldızlı ekibin ısınma bölümünü tamamlayarak soyunma odasına gittiği sırada engelli Ertan Şakiri'nin yanına giden Arda ve Burak, genç taraftara sarıldı.

KOSOVA MAÇINA KADAR HAZIR OLACAĞIZ
TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, Makedonya ile oynanan karşılaşma sonrası genel olarak iyi mücadele ettiklerini söyledi. Bu maçın skor açısından çok önemli olmadığını ifade eden Terim, "Lig bittikten sonra futbolcuları milli maçlara konsantre etmek kolay değil" ifadesini kullandı.

HEDEF KOSOVA
Kosova maçına kadar eksikliklerini gidereceklerini belirten Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Kosova'yı yenerek gruptaki iddiamızı ortaya koymak istiyoruz. Hedefimiz galibiyet" diye konuştu.



TARAFTAR MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ
Makedonya ile Türkiye arasında yapılan özel maça ev sahipliği yapan II. Filip Arena, büyük oranda boş kaldı. Türkler'in yoğun olarak yaşadığı bölgedeki müsabakaya iki takım taraftarları da ilgi göstermedi. Maçı 5 bin kişi izledi. A Milli Futbol Takımı'nın Makedonya ile yaptığı maçta Türk taraftarlar, dostluk görüntüleri verdi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolseverler ay-yıldızlı ekibi destekledi.



KOSOVA HAZIRLIKLARI SLOVENYA'DA SÜRECEK
A Milli Takımımız bu sabah Slovenya'nın Portoroz kentine geçecek. Takımımız 11 Haziran Pazar günü Arnavutluk'ta Kosova ile oynayacağı karşılaşmaya kadar hazırlıklarına burada devam edecek