Fener’den süper geri dönüş

Fenerbahçe, 32’de Omeruo’nun kendi kalesine attığı golle farkı 1’e indirdi. 39’da Fernandao ile eşitlik golü geldi. Sarı-lacivertliler, 59’da Aatif ile galibiyet golünü buldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2017 Güncelleme 11 Mart 2017, 00:07
Fener’den süper geri dönüş

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Süper Lig'de Alanyaspor'u geriden gelerek yıktı: 3-2. 3. dakikada sağ kanattan Gassama'nın yerden ortasına Fernandes uzak direğe doğru çok şık vurdu ve Aytemiz Alanyaspor'u Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçirdi. 10'da Fernandes, Fabiano'nun hamlesiyle yerde kaldı ancak hakem Ali Palabıyık 'devam' dedi. 15'te Fernandes, ceza sahası içindeki Love ile topu buluşturdu. Love, dönerek çok güzel bir vuruşla Fabiano'yu avladı: 2-0. 32'de Lens'in kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal kafayla topu içeri çevirdi. Kaleci Haydar'ın müdahele ettiği top Omeruo'ya çarptı ve ağlarla buluştu: 1-2. 39'da Alper'in pasıyla buluşan Lens, topu Fernandao'ya çevirdi. Fernandao boş kaleye topu ağlara gönderdi: 2-2.

OZAN TUFAN'DAN MÜKEMMEL BİR ASİST
59'DA Fenerbahçe öne geçti... Mehmet Topal'ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan, Aatif'a güzel bir pas çıkardı. Aatif bekletmeden vurdu ve direğin hemen yanından topu ağlarla buluşturdu. 65'te Love, Fernandes ile verkaça girdi ancak tehlikeli bölgede Love topu iyi kontrol edemedi ve top dışarı çıktı. 89'da Alanyaspor'da Berkan'ın kullandığı köşe vuruşunda Omeruo iyi yükseldi. Kafa vuruşu az farkla auta çıktı. 90'da Volkan Şen'in sert şutu az farkla dışarı gitti.

11 YIL SONRA BİR İLK!
Fenerbahçe, Alanyaspor deplasmanında çok kritik bir galibiyete imza attı... Galibiyetten öte sarılacivertli takımın 2-0'dan geri dönüp maçı 3-2 kazanması dikkat çekiciydi. Fenerbahçe, Süper Lig'de 11 yıl 5 ay 7 gün sonra ilk kez bir maçta 2-0 geriye düştükten sonra galip geldi... Fenerbahçe, 1 Ekim 2005 tarihinde oynanan maçta Konyaspor'u 2-0 geriden gelip 4-2 yenmişti. Fenerbahçeli futbolcular dünkü maçtan sonra büyük bir sevinç yaşadı. Taraftarıyla maçtan sonra bütünleşen sarı- lacivertlilerin coşkusu görülmeye değerdi. Sosyal medyada da Fenerbahçeli taraftarlar takımlarına övgüler yağdırdı.

ALANYA'DA TARTIŞMALI OFSAYT KARARI!
Sarı-Lacivertli takımın 43. dakikada bir golü ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Alper Potuk'un ceza sahasına gönderdiği ortada Mehmet Topal ve Neustadter'in müdahalesi olup olmadığı tartışılırken, yan hakem ofsayt nedeniyle golü iptal etti. Fenerbahçeli futbolcular bu karara uzun süre itiraz etti.

FENERBAHÇE 2017'Yİ AÇTI!
Fenerbahçe 2017 yılında ilk kez bir deplasman maçını kazandı. 2016 yılını Trabzonspor'u deplasmanda 3-0 yenerek tamamlayan Sarı Kanarya, 29 Ocak'ta Kayserispor'a 4-1 yenildikten sonra 11 Şubat'ta Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe, 2017'deki 3. deplasman maçında Gaziantepspor'u geçemedi (1-1). Sarı- lacivertliler, 4. deplasman maçında ise Alanyaspor'u geriden gelerek devirmeyi başardı. Öte yandan sarı-lacivertliler Süper Lig'de 7 maç sonra 3 gol atmayı başardı. Fener, son olarak Trabzonspor'a 3 gol atmıştı.