Hata Türk halkına yapıldı

Rusya maçı öncesi konuşan Fatih Terim, 6 oyuncuyu kadroya almamasıyla ilgili olarak “Hata Türk halkına yapıldı” ifadelerini kullandı. "Bu kadro herkese açık, bunun değerlerini ve ilkelerini sıraladım. Kişisel değil, ilkesel. Oyuncuların neden alınmadığını herkes biliyor" "Milli takım konusundaki karar açıklanamaz bir konu. Bedelini ödemeye hazırım. Bu prim meselesi değil. Bunu prim meselesine indirgemeyin"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 00:51
Hata Türk halkına yapıldı

İÇİNDEKİLER

Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Terim; Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta'nın kadroya alınmamasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İmparator, "EURO 2016'nın sorumlusunun en başta kendim oldğunu söyleyerek tüm halkımızdan özür dilemiştim. Gerekenlerin yapılacağını söyledim. Bireysel olarak gerekeni yaptım. Bundan da emin olabilirsiniz. Birileri özür dileyecekse bu makam ben değilim. Benim kimse ile kişisel problemim yok. Hata bana değil, Türk halkına yapılmıştır" diyerek sözlerine devam etti:

TEKRAR TAKIMA GERİ DÖNEBİLİRLER
Hakan Balta, Selçuk İnan... Hepsi de ilk kez benimle milli oldular. Bu kadro herkese açık, bunun değerlerini ve ilkelerini sıraladım. Kişisel değil, ilkesel. Oyuncuların neden alınıp alınmadığını, herkes benden iyi biliyor. Bazen, 'Ben olduğum sürece burada olmaz' diye şeyler olur. Ben öyle bir şey demiyorum. Saydıklarıma uyan herkes takıma döner. Yaptığım tarife uyan herkes burada olur.

​GEREĞİ NEYSE ONU YAPTIM
Terim, "İstifa ettiniz ve kabul edilmedi mi?" sorusuna "Türkiye'de öyle bir atmosfer yaratıldı ki; baş sorumlu olarak ben gösteriliyordum. Ben de gerekeni, kendime yakışanı yaptım. Baş sorumlu olarak gereği neyse onu yaptım. Ben buraya Milli Takımlar teknik direktörü olarak çıktım. Buraya gerekçe, sebep, bahane açıklamaya çıkmadım" cevabını verdi.

HER ŞEYDEN ÖNCE MİLLİ TAKIM GELİR
Her şeyden önce Milli Takım, profesyonellerin Milli duygularla sadece kendilerini değil Türk halkını da temsil eden bir yapı olmalıdır. Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir. Benim için asıl değer kadro veya teknik direktör değil, asıl değer taşıdığımız Ay Yıldızlı formadır.

6 AY OYNAMADI NEREDEYDİNİZ!
Terim, "Arda ve diğer oyuncuların alınmama sebebi aynı mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: Olaya kişiselleştirmeden bakmak lazım. Bu bir ilkesel meseledir. 6 ay oynamadığı zaman 'Oynamayan adamı aldınız? diye sormadınız. Her futbolcunun kadroya alınmama sebebi farklı. Kimin kadroya neden alınmadığını benden daha iyi biliyorsunuz."