Ayaklar yürekler kulaklar bu akşam Arena'da

Son 3 haftaya Fenerbahçe’nin 3 puan önünde lider giren Beşiktaş, hiç kazanamadığı Arena’dan zaferle çıkarsa mutlu sona çok yaklaşacak. 5.'lik hedefini kovalayan Galatasaray ise kazanırsa bu kez gözler 2. sıradaki Kanarya'ya çevrilecek. Kritik mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2016 Güncelleme 08 Mayıs 2016, 00:01
Ayaklar yürekler kulaklar bu akşam Arena’da

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin kalbi bu akşam TT Arena'da atacak... Fenerbahçe ile kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi veren lider Beşiktaş, Galatasaray deplasmanına çıkacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı Mete Kalkavan yönetecek. Lig TV'den naklen yayınlanacak derbi öncesi adeta nefesler tutulmuş durumda. Beşiktaş son 3 hafta öncesi takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde yer alıyor. Siyah-Beyazlılar eğer Arena'dan zaferle çıkarsa şampiyonluk yolunda dev bir adım atmış olacak. Bu sezon çok kötü bir performans gösteren Galatasaray ise en azından 5.'lik hedefi için seyircisi önünde 3 puanı almak istiyor. Fakat alınacak galibiyet, Sarı- Kırmızılılar'dan çok Fenerbahçe'yi mutlu edecek. Sarı-Lacivertliler bu durumda yarın Başakşehir'i mağlup ederse, bitime 2 hafta kala zirveye çıkacak. Bu nedenle Fenerbahçe, Arena'daki derbi için adeta Samandıra'da pusu kuracak.

KARTAL MAKUS TALİHİNE SON VERMEK İSTİYOR
7 YIL sonra şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Beşiktaş, TT Arena'da Galatasaray'a karşı hiç galibiyet alamadı. Siyah-Beyazlılar bu kötü istatistiğe artık son vermeyi hedefliyor. Cimbom ise bu sezon çok üzdüğü taraftarlarını derbi galibiyetiyle mutlu etmenin peşinde olacak. Ev sahibi ekipte sezonu kapatan Hamit Altıntop ile birlikte Semih Kaya ve Chedjou forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ise sezonu kapatan Rhodolfo'nun dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

EVREN TURHAN: SAHADA HESAPLAR UNUTULUR
G.saraylı futbolcular tabii ki Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemez. Ama bu duyguların hepsi sahada unutulur. Sonuçta derbi maç. İki büyük camia karşı karşıya gelecek. Oyuncular sadece maça kitlenecek. Zaten Beşiktaş maça favori çıkıyor. Ama asla kolay maç olmayacak.

OKTAY DERELİOĞLU :BEŞİNCİLİK HEDEFİ DE ÖNEMLİ
Algı şu: Galatasaraylılar, Fenerbahçe'nin 4. yıldızı takmasını istemiyor. Bu algının bizi yönetmesine izin vermeden oyucular en iyi performanslarını göstermeliler. Bütün Galatasaraylılar, Beşiktaş'ın kazanmasını istiyor. Ama bu çok büyük yanlış. Sonuçta 5.'lik hedefi önemli.

CiMBOM TARiHi KIYAK YAPAR MI?
Bu akşam Arena'da belki de son yılların en ilginç derbilerinden birisi oynanacak... Çünkü Fenerbahçeliler'in kalbi, Beşiktaş karşısında Galatasaray için atacak. Tüm hafta kamuoyunda ve sosyal medyada konuşulan konu, Galatasaray'ın çok büyük bir rekabet içinde olduğu Fenerbahçe'de adeta tarihi bir kıyak yapıp yapmayacağı oldu. Eğer Sarı- Kırmızılılar, Beşiktaş karşısında sahadan 3 puanla ayrılırsa, ezeli rakibine 4. yıldızı altın tepsiyle sunmuş olacak. Galatasaray cephesinden, "5.'lik hedefi için 3 puana kilitlendik" açıklamaları gelse de sosyal medyada "Arena'ya gelecek taraftarlar bile Beşiktaş'ın kazanmasını isteyecek" yorumları yapılacak.

DEV MACA FAZLA iLGi YOK
Yaşanan kötü sonuçlar nedeniyle takıma sırtını dönen Galatasaraylı taraftarlar bu akşamki derbiye beklenen ilgiyi göstermedi. Biletlerin küçük bir kısmı satılırken, Arena'daki derbiyi yaklaşık 25 bin taraftarın takip edeceği belirtiliyor.

SABRİ REYİZ SAĞ BEKTE RYAN DONK 11'DE
Hafta başından bu yana derbi kadrosu konusunda kararsızlık yaşayan Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink ilk 11'i belirledi. Hollandalı hoca, Semih'in sakatlığı nedeniyle, orta alanda kullandığı Sabri'yi sağ beke çekecek. Selçuk'un partneri ise bu sezon çok tartışılan Donk olacak. Orta alanın sağında Emre görev yapacak, Sinan ise maça yedek başlayacak.