Barça başladı Real bitirdi

Nou Camp’ta oynanan müthiş derbide Barça 56’da Pique’nin kafau vruşuyla öne geçti. 62’de Benzema voleyle skoru eşitledi. 83’de Ramos 2. sarıdran kırmızı görünce Real Madrid 10 kişi kaldı. 85’de Ronaldo Bale’in ortasında Barcelona’yı yıkan golü attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2016 Güncelleme 03 Nisan 2016, 01:18
Barça başladı Real bitirdi

İÇİNDEKİLER

Sadece La Liga'da değil tüm dünyada gecenin maçında Real Madrid, lider Barcelona'Nou Camp'da 2-1 yenerek flaş bir sonuca imza attı. Bu sonuca rağmen Barcelona 76 puanla liderliğini sürdürürken Real Madrid 69 puanla 3. sırada yer aldı. 2. sırada ise 70 puanla Atletico Madrid bulunuyor. Barcelona maça Bravo-Alves, Pique, Mascherano, Alba- Rakitic, Busquets, Iniesti-Messi, Neymar, Suarez 11'iyle çıkarken konuk ekip Real Madrid ise Navas-Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo-Modric, Casemiro, Kroos-Bale, Ronaldo ve Benzema 11'iyle zorlu karşılaşmaya başladı.

BARÇA FIRSATLARI HARCADI
İlk yarıda her iki takım da kontrollü oynarken gol pozisynlarını bulan ev sahibi Barcelona oldu. Suarez ile 2 gol pozisyonunu harcayan Barcelona'da 41. dakikada Alves müsait bir durumda topu üstten auta yolladı.

GOLLER 2. YARIDA GELDİ
Maçın 2. yarısına hızlı başlayan Barcelona oldu. 56. dakikada beklenen gol geldi. Bu dakikada Rakitic'in sağ kanattan kullandığı kornere Pique zok güzel yükseldi ve usta bir kafa vuruşla topu filelere gönderdi. Real bu gole 62'de cevap verdi. Marcelo'nun geliştirdiği atakta Kroos'un ortasına Benzema voleyi vurdu: 1-1. 74'de Arda Turan oyuna girdi. 83'te Ramos 2. sarıdan kırmızı gördü ama gol 10 kişi kalan Real'den geldi. 85'te Bale'nin harika ortasına Ronaldo önce göğsüyle düzeltti sonra çok sert vurdu: 1-2. 90+2'de Arda gelen ortaya gelişine vurdu ma top savunma çarptı. El Clasico'yu Real 2-1 kazandı.

EFSANE CRUYFF'A BÜYÜK VEFA
24 Mart'ta hayatını kaybeden Barcelona'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü efsane futbol adamı Johan Cruyff, Nou Camp'ta anıldı. Maç öncesinde Cruyff'un Barcelona'daki günlerinin görüntüleri ekrandan izletilirken, tüm stat uzun süre ayakta alkışlarla "Johan, Johan, Johan" diye bağırdı. Barcelonalı futbolcular da "Teşekkürler Johan" yazılı formalarıyla sahaya çıktılar. Tribünlerde de renkli kartonlarla Cruyff'un Barcelona'da oynadığı dönemdeki forma sırt numarası "14" ve "Gracias Johan" (Teşekkürler Johan) yazılı bir mozaik yapıldı. Maça başlamadan önce de Johan Cruyff anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.