41 kere maşallah

Beşiktaş, Konyaspor önünde 50'de Oğuzhan ile öne geçti. 64'te Gomez farkı 2'ye çıkardı. 70'te Gökhan Töre ve 80'de Kerim'in golleriyle 4'ü bulan Kartal ilk devrede ligin zirvesinde yer aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Aralık 2015 Güncelleme 28 Aralık 2015, 00:18
41 kere maşallah

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Süper Lig'de Torku Konyaspor'u 4-0 yenerek ilk devreyi lider tamamladı. 15. dakikada Torku Konyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ön direğe doğru ortasını yaptı. Bajic, topun gelişine sol ayağıyla şık bir vuruş yaptı ancak top yan kale direğine çarpıp auta çıktı. 29'da Quaresma'nın kornerden ön direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Rhodolfo kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla auta gitti. 40'ta ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına Oğuzhan geçti. Oğuzhan'ın, doğrudan kaleye çektiği sert şut savunmadan sekip ceza sahası içi sol çaprazında Gomez'in önüne düştü. O noktada Gomez sol ayağıyla şutunu çekti fakat top kalenin üstünden dışarı çıktı. 45'te sağ kanatta Ömer Ali Şahiner'in pasıyla arka direkte topla buluşan Mehmet Uslu yakın mesafeden şutunu gönderdi ancak bu etkisiz şutu kaleci Tolga Zengin rahat bir şekilde kontrol etmeyi başardı.

KARTAL İKİNCİ YARIDA KONYA'YI PARÇALADI
50'DE Oğuzhan, pasını Gomez'e verdi. Alman oyuncu pası aldıktan sonra tekrar Oğuzhan'ı gördü. Genç oyuncu da çalımını attıktan sonra topu ağlara gönderdi: 1-0. 54'te Quaresma'nın ortasında Gomez kafayı vurdu. Serkan topu çeldi. Top direğe çarpıp geri geldi. 64'te Olcay'ın pasında kaleci Serkan ile karşı karşıya kalan Mario Gomez takımının ikinci golüne imza attı. 70'te Mario Gomez pasını Gökhan Töre'ye attı. Yıldız oyuncu topu düzelttikten sonra harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0. 80'de Sosa'nın arka direğe ortasında Kerim Frei topu ağlara göndermeyi başardı: 4-0.

11 YILLIK ÖZLEM DÜN GECE SONA ERDİ!

Beşiktaş özlemini dindirdi. Siyah- Beyazlılar, Torku Konyaspor engelini farklı bir skorla aşarak devreye lider girdi. Kartal, 2003- 2004 sezonundan sonra ilk kez Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamlamayı başardı. Şenol Güneş önderliğinde rakip filelere ilk yarıda 41 gol gönderen Beşiktaş, taraftarını da çok mutlu etti.

TARAFTAR DA COŞTU
Sosyal medyadaki Beşiktaş taraftarları, ortak mesajlarında, "Bu sezon ne olursa olsun şampiyonluğa ulaşacağız. Bu sene o sene" ifadelerini kullandı. Siyah-Beyazlılar, sezon sonunda şampiyonluk kupasını müzelerinde görmek istiyor.

ANNEMİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM
Oğuzhan, "Anneme selam yollamak istiyorum... 'Benim için gol at' mesajı yollamıştı, normalde böyle mesaj atmazdı" diye konuştu. Genç oyuncu, "İkinci yarıya baskılı başladık. Golü bulduktan sonra Konya açıldı. Bu da işimize geldi. Farklı kazandık" dedi.

QUARESMA ÇIKARILIŞINA TEPKİ GÖSTERDİ
Portekizli yıldız, 61. dakikada yerini Olcay Şahan'a bıraktıktan sonra sinirlerine hakim olamadı. Kulübeye giden ve çıktığı için Şenol Güneş'e sitem eden Quaresma, Gomez'in golüne tepki göstermezken dikkatleri üzerine çekti.

CENK'TEN TÜYOLAR!
Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun, Alman yıldız Mario Gomez'e Torku Konya maçından önce kaleci Serkan Kırıntılı ile ilgili bilgiler verdi. Tüyoları alan Gomez de golünü atmayı bildi.