Liderlik ruhunda var!

F.Bahçe Trabzon karşısında maça fırtına gibi başladı. Rakibi daha ilk yarıda çökerterek tüm istatistiklerde ezdi. Liderliği ele geçiren Kanarya Beşiktaş ve G.Saray'ın birbiriyle oynayacak olması nedeniyle de avantaj yakaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2015 Güncelleme 01 Aralık 2015, 00:01
Liderlik ruhunda var!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Trabzonspor'u 1-0 yenerek 7 haftalık bir aradan sonra zirvenin yeni sahibi oldu. Maça fırtına gibi bir başlangıç yapan Sarı-Lacivertli takım rakibi daha ilk yarıda çökertti. İlk 45 dakikada Fenerbahçe 7 gol denemesi yaparken, 7 şut, 9 serbest vuruş ve 4 korner kazandı. İstanbul'a en az 1 puan için gelen Trabzonspor ise ilk 45 dakika içinde rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Bordo-Mavili takım 1 gol denemesi yaparken 1 şutu da kaleyi buldu. Fenerbahçe ilk 45 dakika içinde oyunu istediği gibi yönlendirerek maçın hakimi olmayı başardı. Trabzonspor kendi yarı sahasına hapsedildi. Bordo-Mavililer organize olamazken Fenerbahçe rakibi karşısında belirgin bir üstünlük kurmayı başardı. Ayrıca rakibin 10 kişi kalması nedeniyle çok rahatladı.

FİKSTÜR AVANTAJI ARTIK FENER'DEN YANA
Fenerbahçe Trabzonspor'u 2-0 yenerek ilk yarı liderliği için de çok büyük bir avantaj elde etti. Sarı-Lacivertli takım Beşiktaş-Galatasaray derbisinin olması nedeniyle önemli bir avantaja sahip. Kalan 4 maçta G.Antepspor, Başakşehir, Gençlerbirliği ve Sivasspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe böylece ilk yarıyı tamamlayacak. Beşiktaş ve Galatasaray'ın zorlu fikstürü hesaba katıldığında Fenerbahçe ilk devre liderliği için ciddi bir avantaja sahip oldu.

FENER'DE YUKSELME DEVRİ
Fenerbahçe vites yükseltti. 25 Ekim'de Kadıköy'de Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Sarı-Lacivertli takım o maçın ardından büyük bir yükselişe geçti. Fenerbahçe bu beraberliğin ardından sırasıyla Osmanlıspor'u 1-0, Konyaspor'u 1-0, Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 ve dün de Trabzonspor'u 2-0 yenmeyi başardı.

1 GOL YEDİLER
Ligde 4'te 4 yapan Kanarya Avrupa Ligi'nde ise Ajax ile 0-0 berabere kalırken Molde'yi deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı. Fenerbahçe son 6 resmi maçında Mersin önünde olmak üzere ağlarında sadece 1 gol gördü.

ŞENER ÖZBAYRAKLI 20 MAÇ SONRA KADRODA YOK
Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı 20 maçlık bir aradan sonra ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Sezonun ilk maçı olan Shakhtar Donetsk maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Sarı- Lacivertli oyuncu daha sonra oynanan 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmamıştı. Son 7 karşılaşmada yedek kulübesinde yer alan Şener dün ise kadroya alınmadı.