Avrupalı Fener Norveç'te zafer

Kanarya, Kadıköy'de yenildiği Molde'yi Norveç'te Fernandao ve Ozan Tufan ile yıktı. Fenerbahçe'nin bir topu da Volkan Şen ile direkte patladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2015 Güncelleme 27 Kasım 2015, 02:22
Avrupalı Fener Norveç’te zafer

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'yi deplasmanda 2-0 mağlup etti. 9. dakikada Nani'nin sağ ayağıyla yaptığı vuruşta barajın üzerinden geçen topu kaleci Horvath uzanarak çelmeyi başardı. 19'da Sarılacivertliler Hasan Ali Kaldırım ile sağ kanattan serbest vuruşu kullandı. Hasan'ın ortasında Josef de Souza arka direkte uygun durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top kalecinin üzerine gitti. 39'da rakibinden sıyrılan Alper Potuk'un vuruşunda top savunmadan döndü. Dönen topu bir kez daha önünde bulan Alper sol ayağıyla şansını denedi fakat zayıf giden top kaleci Horvath'ta kaldı. İlk yarı golsüz bitti.

58'DE GOLE ÇOK YAKLAŞTILAR
54. dakikada
Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego 30 metreden kaleyi denedi. Yerde seken topu kaleci son anda çelebildi. 58'de Molde gole çok yaklaştı. Elyounoussi'nin şutu direğin dibinden auta çıktı.

İKİ DAKİKADA TURU KAÇIRDI

Fenerbahçe, 68'de aradığı golü buldu. Ozan Tufan
sol kanattaki Alper'i gördü. Yıldız futbolcunun adrese teslim ortasına Fernandao kafayla dokundu ve topu ağlarla buluşturdu. 84'te Fenerbahçe 2. golü buldu. Volkan Şen'in ara pasında topla buluşan Fernandao kaleciyi geçemedi. Dönen topu Ozan Tufan ağlara gönderdi. 89'da Volkan Şen'in şutu direkten geri geldi. Gruptaki diğer maçta Ajax deplasmanda Celtic'i 88. dakikada attığı golle 2-1 yendi. Hollanda ekibi bu golü atmasa Fenerbahçe son maçlar öncesinde ikinci turu garantiliyordu.