Kartal Avrupa'nın yükselen değeri

Kartal bu sezon gösterdiği üstün performansla gol sayısında Bacrelona, Juventus, R.Madrid, A.Madrid, Roma, M.United ve Arsenal'i geride bıraktı. Dış sahada da 5 mataç 17 golle müthiş bir istatistik yakaladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 00:00
Kartal Avrupa’nın yükselen değeri

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş göz kamaştırıyor... Ligde gösterdiği müthiş performansla zirveyi ele geçiren Kartal elde ettiği verilerle Avrupa'da da zirveye çıktı. Ligde en yakın rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e çıkaran ve oynadığı 9 karşılaşmada 24 kez fileleri sarsan Siyah-Beyazlılar Avrupa'nın önde gelen 5 ligi arasında Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Roma, Inter, Manchester United ve Arsenal gibi takımları geride bırakarak büyük bir başarıya imza attı. Real Madrid 9 maçta 21 gol, Barcelona 20, Atletico Madrid 14 kez gol sevinci yaşarken Roma 20, Napoli 19, Fiorentina 18, Inter 9, Lazio 14, Milan ve Juventus ise 11 golle Beşiktaş'ın çok arkasında kaldı. Beşiktaş'tan daha fazla gol atan takımlar ise 10 maçta 33 gol atan Bayern Münih ve 29 gol atan Dortmund oldu. Ayrıca PSG de 10 karşılaşmada fileleri 25 kez havalandırdı.

DEPLASMANDA ATTIĞI GOLLERLE ZİRVEYE OTURDU
Beşiktaş deplasmanda attığı gol sayısı olarak da zirveyi Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk ile paylaştı. Dış sahada 5 maçta 17 gol atarak 3,4'lük müthiş bir gol ortalaması yakalayan Siyah-Beyazlı takım ligde dış sahada Mersin'e 5, Gaziantepspor'a 4, G.Birliği'ne 1, Eskişehirspor'a 2, son olarak da Antalyaspor'a 5 gol atmayı başardı. Beşiktaş ve Shakhtar Donetsk'i Fransız ekiplerinden Nice, Hollanda'dan PSV Eindhoven, Rusya'dan Zenit, Almanya'dan Dortmund ve Bilic'in çalıştırdığı West Ham United takip etti.