Hızlı ve güreşçi

125 kiloda olmasına rağmen 57 kiloluk bir güreşçinin hızına sahip olan Taha Akgül, performansıyla dünyanın başını döndürdü. ABD'li güreş otoriteleri milli sporcumuzun anatomisini incelemek istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2015 Güncelleme 01 Ekim 2015, 00:53
Hızlı ve güreşçi

İÇİNDEKİLER

Dünyada izlenme rekorları kıran 'Smackdown' ile geniş kitlelere hitap eden ABD, serbest stil 125 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu olan milli güreşçimiz Taha Akgül'ün anatomik yapısını incelemek istedi. Başarılarıyla adından sıkça söz ettiren milli sporcumuz, özellikle güreş branşında söz sahibi olan ve ağır sıkletteki sporculara özel ilgi gösteren ABD'nin dikkatini çekti.

OTORİTELER HAYRAN KALDI
Taha Akgül, ABD'nin Las Vegas kentindeki Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda gösterdiği hız ve beceri ile ABD güreş otoriterlerinin hayranlığını kazandı. ABD'liler, 125 kilo olmasına rağmen 57 kilodaki bir güreşçinin hızıyla hareket edebilen Taha Akgül'ün anatomisini incelemeye karar verdi. Son 4 yılın Avrupa şampiyonu ve son 2 yılın dünya şampiyonu olan Taha Akgül, ABD'lilerin kendisine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

KEŞFET MEK İSTİYORLAR
Tüm maçlarda disiplin ve ciddiyeti elden bırakmadığını anlatan milli güreşçimiz şöyle konuştu: "ABD'li yetkililer, 'smackdown' adlı güreşlerde ağır sıkletteki sporcuların boy gösterdiğini ve benim sahip olduğum hızı keşfetmeleri halinde bu özelliği kendi sporcularına entegre edeceklerini söyledi. Böyle bir teklif, hem benim hem de vatanım için gurur verici bir olaydır."

62 SANİYEDE TUŞ ETTİ
Taha Akgül, Las Vegas'taki Dünya Şampiyonası'nda Azeri rakibi Jamaladdin Magomedov'u 62 saniyede 10-0 sayı tuşuyla yendi. Müsabaka sonunda ise milli güreşçimiz ikinci kez üst üste dünya şampiyonu oldu.

ABD'Lİ SPORCULAR HANTAL
'Smackdown' adlı karşılaşmalar ABD'de büyük ilgi görüyor. Ancak, buradaki sporcuların hiçbiri Taha Akgül'ün hızına yetişemiyor. Taha'nın sırrını çözmeye çalışan ABD'liler, Türk sporcunun özelliklerini kendi sporcularına entegre etmek istiyor.