Turk Alman ortak yapımı

Son Dünya Şampiyonu Almanya Milli Takımı'nda Polonya maçında br iilk yaşandı... 3 Türk kökenli oyuncu Emre Can, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan bikirtle oynadı. Emre ve Mesut ilk 11'de başladı... İlkay ise 53'te oyuna girdi. G.Saralı yPodolski ise yedek kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2015 Güncelleme 06 Eylül 2015, 00:19
Turk Alman ortak yapımı

İÇİNDEKİLER

Son Dünya Şampiyonu Almanya, Euro 2016 eleme maçında Polonya'yı 3-1 mağlup ederken bir ilk yaşandı ve 3 Türk futbolcuyu birden kadrosunda oynattı. Almanya Milli Takımı'nda Emre Can ve Mesut Özil maça ilk 11'de başlarken, bir diğer Türk asıllı futbolcu İlkay 53. dakikada girdi.

TARİHE GEÇTİLER
Böylelikle son dünya şampiyonu takımın ilk 11'inde 3 Türk kökenli yıldız görev alarak tarihe geçti. Galatasaray'da forma giyen Lukas Podolski ise bu maça yedek kulübesinde başladı ve 90. dakikada oyuna girdi. Almanya, bu sonuçla puanını 16'ya yükselterek grupta liderliği Polonya'dan aldı, Polonya ise 14 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maç gününde Almanya, İskoçya'ya konuk olacak, Polonya ise sahasında Cebelitarık'ı ağırlayacak.

DPA'DAN ÖZEL HABER !
Polonya
karşısında ilk kez Almanya A Milli Takımı formasını giyen Emre Can'ın performansı büyük beğeni topladı. Alman basınında yer alan haberlerde EURO 2016 mücadelesinde ilk 11'de oynayarak 90 dakika sahada kalan oyuncuya tam not verildi. Kendisi gibi kadroda iki Türk kökenli oyuncu daha olduğuna vurgu yapılırken, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Panzerler'deki ilk deneyimleriyle Emre Can'ınki karşılaştırıldı. Alman Haber Ajansı (DPA) oyuncuyla ilgili özel bir haberi abonelerine servis etti.

HENÜZ 21 YAŞINDA MİLLİ
"Emre Can, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'dan hızlı başladı" başlığını kullanan ajansın, Alman internet sitelerinde de geniş yer bulan haberinde, Emre Can'ın henüz 21 yaşında milli olduğu, buna karşın en kritik maçlardan birinde
banko oynatıldığına dikkat çekildi.