Gönlümüze göre oldu

Kuraya 4. torbadan giren Milliler, Rusya 2018 elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile eşleşti. Fikstür bugün belli olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2015 Güncelleme 26 Temmuz 2015, 00:49
Gönlümüze göre oldu

İÇİNDEKİLER

RUSYA'nın 2018 yılında ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'nda eleme grubu kuraları dün çekildi. Milli Takımımız son yıllarda aldığı kötü sonuçlar nedeniyle kuraya 4. torbadan girmesine rağmen oldukça iyi bir gruba düştü. Ay-Yıldızlılar, I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile eşleşti. Almanya, Belçika, Hollanda, Portekiz, İngiltere, İspanya gibi dev takımların olduğu 1. torbadan Milliler'e Hırvatistan geldi... İtalya ve Fransa'nın da yer aldığı 2. torbadan ise İzlanda çıktı. Toplam 13 takımın finallere katılma hakkı elde edeceği Avrupa elemelerinde 9 grup birincisi Rusya biletini doğrudan elde edecek. En iyi 8 ikinci ise Play-Off oynayacak ve 4 takım daha 2018 Dünya Kupası finallerine gitme hakkı kazanacak.

TERİM: YENEMEYECEĞİMİZ TAKIM YOK
YAPILAN açıklamaya göre grup kuraları dün gece federasyon yetkilileri arasında yapılacak toplantıda belirlendi. Fikstür bugün UEFA'nın resmi internet sitesinden duyurulacak. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, grubu zor veya kolay olarak değerlendirmediklerini belirterek, "Gerçek kimliğimizi sahaya yansıtırsak dünyada yenemeyeceğimiz takım yok" açıklamasını yaptı.

A GRUBU: Hollanda, Fransa, İsveç, Bulgaristan, Belarus, Lüksemburg

B GRUBU: Portekiz, İsviçre, Macaristan, Faroe Adaları, Letonya, Andorra

C GRUBU: Almanya, Çek Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, Norveç, Azerbaycan, San Marino

D GRUBU: Galler, Avusturya, Sırbistan, İrlanda Cumhuriyeti, Moldova, Gürcistan

E GRUBU: Romanya, Danimarka, Polonya, Karadağ, Ermenistan, Kazakistan

F GRUBU: İngiltere, Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya, Malta

G GRUBU: İspanya, İtalya, Arnavutluk, İsrail, Makedonya, Liechtenstein

H GRUBU: Belçika, Bosna Hersek, Yunanistan, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi

I GRUBU: Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, TÜRKİYE, Finlandiya