Fener'e Robben müjdesi

Önemli bir sakatlığı bulunmayan Robben'i kampa almayan Alman kulübü Hollandalı yıldızı satmayı planlıyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın Robben için önümüzdeki hafta Almanya'ya gideceği öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2015 Güncelleme 17 Temmuz 2015, 01:44
Fener’e Robben müjdesi

İÇİNDEKİLER

Van Persie ve Nani transferlerinin ardından ismi Fenerbahçe ile anılan Arien Robben, Bayern Münih tarafından kadro dışı bırakıldı. Galatasaray ile de adı anılan Roıbben için sadece Fenerbahçe'nin istekli olduğu belirlendi. Hollandalı yıldız futbolcu, dün Uzakdoğu ülkesi Çin'e giden Bayern Münih'in kadrosundan çıkarıldı. Alman Kulübü'nden yapılan açıklamada, sezon öncesi hazırlıkları kapsamında 8 günlük Çin seyahatine çıkıldığı, Robben'in ise bu seyahatte yer almayacağı, Münih'te kalacağı duyuruldu. Yıldız futbolcunun ciddi bir sakatlığı bulunmamasına karşın kafileden çıkarılması "Robben satılıyor" dedikodularına neden oldu. Bayern'de ayrıca Ribery, Holger Badbuster, Dante ve Jan Kirchoff da Arjen Robben gibi kafileden çıkarılan diğer oyuncular olurken, bu oynucuların yerini Steinhart, Benko ve Pohl aldı. Robben'in sadece hafif bir kas sıkıntısı bulunduğu belirtilirken, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın önümüzdeki hafta Hollandalı yıldız için Almanya'ya gideceği ifade edildi. Başkan Yıldırım'ın Van Persie transferi sırasında arabulucuk yapan Kuyt'tan yine yardım istediği ve Robben'i ikna etmek için yoğun bir çaba harcayacağı belirtildi.

VAN PERSİE İLE AYNI ÜCRETİ ALIYOR

Robben'in Bayern'den yıllık 5.5 milyon Euro kazandığı ve Sarı- Lacivertli kulübün bu rakamı Hollandalı yıldıza vermeyi kabul ettiği belirlendi. Sarı-Lacivertli yönetimin Van Persie ile aynı şartlarda bu transferi sonuçlandırmayı hedefledikleri ortaya çıktı. Van Persie için İngiliz kulübü Manchester United'a 4.7 milyon Euro ödeyen Fenerbahçe'nin Robben için de 7-8 milyon Euro bonservisi gözden çıkardığı ifade edildi. Fenerbahçe'de Robben'in transferinhi en çok Teknik Direktör Pereira'nın istediği ve Van Persie'nin de bu transferde Kuyt ile birlikte büyük rol oynayabileceği belirtildi.