Bayrampaşa'dan Barcelona'ya

G.Saray'dan Manisa'ya kiralandığında babasına 'futbolu bırakıyorum' diyen Arda Turan, Ersun Yanal'la yeniden doğdu, parçalı formayla Türkiye'nin yıldızı oldu... Atletico'daki rüya gibi 4 sezonun ardından şimdi Barcelona'nın yolunu tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 00:01

İÇİNDEKİLER

Türkiye Arda Turan'ı konuşuyor... 41 milyon Euro karşılığında Atletico Madrid'ten dünya devi Barcelona'ya transfer olan milli futbolcumuz müthiş bir başarı hikayesine imza attı... Bayrampaşa'da futbola merhaba diyen Arda, ardından Galatasaray altyapısına geçti ve yetenekleriyle dikkatleri çekti. Fakat milli futbolcu, Erik Gerets döneminde takımdan gönderildi ve Manisa'ya kiralandı. Bu duruma çok içerleyen Arda, babasına "Ben futbolu bırakıyorum" dedi. Ancak babasının ısrarlarıyla hayatını değiştirecek adımı attı ve Manisa'ya gitmeyi kabul etti. Burada Ersun Yanal'la yeniden doğan yıldız futbolcu, 5 aylık ayrılıktan sonra Galatasaray'a döndü. Sarı- Kırmızılı takımda kaderini ise bir kavga değiştirdi. Mlada Boleslav maçı öncesi Hasan Şaş ve Necati kavga ettiği için kadro dışı bırakıldı. Gerets başka adam olmadığı için Arda'yı 11'e koydu.

"BAŞARAMAZ" DEDİLER AMA O HİÇ ALDIRMADI!
Boleslav ağlarını 2 kez havalandıran Arda bir anda ülke gündemine oturdu. Ardından da müthiş başarı hikayesi başladı. Galatasaray formasıyla kaptanlığa kadar yükselen ve Milli Takım'ın değişilmezi olan yıldız fubolcu, 2011'de Atletico Madrid'in yolunu tuttu. 'Başaramaz' eleştirilerine aldırmadan çok çalıştı, savaştı ve İspanya'ya damga vurdu. Ve önceki gün Barcelona'ya transfer olup tüm Türkiye'nin göğsünü kabarttı. Arda, Barcelona tarihinin en pahalı 4. transferi oldu.