Sporun macera teknolojisi

Kış sporlarındaki hareketli sahneler eşsiz görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Sadece bu sahneleri paylaşmayı sağlayacak teknolojiler aksiyon kameralarını gündeme getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2015 Güncelleme 05 Şubat 2015, 01:39
Sporun macera teknolojisi

İÇİNDEKİLER

Artık pek çok kamera ve akıllı telefon üreticisinin ilginç aksiyon kameraları var. Bu kameraların bir bölümü bağımsız çalışıyor. Bir bölümü ise akıllı telefon ekranına WiFi ya da Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Kış sporları bu tür kameraların en çok kullanıldığı alanlardan biri. Ancak yaz aylarında su altında da aynı maharetlere sahip kameralar da moda oldu.

GOPRO İLE BAŞLADI
Aksiyon kameralarının popüler olmasının sebebi; GoPro kameralar oldu. Yetenekli kameralar ve aksesuarlardan oluşan eko sistem hızla büyüdü. Bu yıl GoPro Hero4 serisi sadece sporcuları değil, müzisyenler de düşünülerek tasarlanmış. Bu sayede kayıtlarda video kalitesi değil, ses kalitesi de dikkate alınarak tasarlanıyor. Kameraların yetenekleri herkesi şaşırtıyor. Geniş aksesuar seçenekleri, geniş açılı mercekler selfie yani özçekim video ve fotoğraf çekimlerini de kolaylaştırıyor.

HER ORTAMDA HAZIR
İster seyahat ediyor olun, ister dağda yürüyüşe çıkın, ister bisikletinizi sürün, isterseniz de sadece geziniyor olun, yeni Action Cam Mini, gittiğiniz her yerde çeşitli açılardan muhteşem görüntüleri yakalıyor. Action Cam Mini'nin sert, IPX4 muadili su sıçramalarına karşı korumalı tasarımı, şiddetli yağmur veya çamurlu çukurlara aldırış etmiyor. Şayet macera zevkiniz daha ekstrem ise, video kamera ile birlikte verilen su geçirmez kılıf da kameranızı kazara gerçekleşen çarpma ve düşürmelere, kuma, çakıllara ve 5 metreye kadar derinlikte suya batırılmaya karşı da koruyor.

HER ANI YUTAN MİNİ CANAVAR!
Sadece 63 gram ağırlığında olan HDR-AZVR1, diğer Action Cam'lerin 2/3'ü büyüklüğünde. Küçücük kasasının içinde, Gelişmiş SteadyShot gibi önde gelen Sony teknolojilerinin birçoğunu içeren cihaz, göz kamaştırıcı Full HD görüntüler, stereo ses ve Sony Action Cam'i ünlendiren harika özelliklerini sunuyor. XAVC S formatında 50mbps'lik yüksek bit oranında kayıt yapabilme yeteneği ve 170 derecelik geniş açı lensi ile, HDR-AZVR1 boyundan çok büyük işler başarıyor. Action Cam Mini HDR-AZ1VR paketinde, yeni RM-LVR2V Canlı Önizlemeli Uzaktan Kumanda da sunuluyor. Bileğe takılan bu kullanışlı kumanda cihazı ekranı ile sadece çekimlerinizi görüntülemenize imkân vermekle kalmıyor aynı zamanda kamera, başınıza veya gidona takılıyken ayarları kontrol edip değiştirmenize, görüntüleri ekranda canlı oynatabilmenize ve silmenize de izin veriyor.

YAZILIMLAR HAZIR GELİYOR
Şayet yaratıcılığınızı en üst seviyede kullanmak istiyorsanız, uzaktan kumanda size en dolu efekti sunabilmek için 5'e kadar kamerayı kontrol edebiliyor. Ayrıca, artık siz hareket halindeyken kameraya transfer edilebilen GPS verilerini de kaydediyor. Hareket halindeyken uzaktan kumandaya kaydedebilme özelliği, Sony'nin AZVR1'de hedeflediği küçük boyutlara ulaşmasını mümkün kılıyor. Eve döndüğünüzde, yeni Action Cam Movie Creator yazılımı kolay kullanımı ile nefes kesici videolar hazırlayabilmenize imkân veriyor. Videolarınıza ekstra derinlik katmak için hız ve mesafenin görüntü üzerine yerleştirilmesi gibi geniş yelpazeye yayılmış düzenleme fonksiyonlarından yararlanabiliyorsunuz. Çıktığınız bisiklet gezisi veya yarı maratondaki her dönüşü yeniden takip etmenin harika bir yolunu elde ederken, saniyede 120 karelik yüksek kare hızlı kayıt yapabilme özelliği ile de harika ve net yavaş çekim videolar kaydedebiliyorsunuz.

TİMUR SIRT