Sihirli değnek!

Sarı-Kırmızılılar'ın Akhisar ve Konyaspor maçlarındaki rakamları, Cesare Prandelli dönemine göre çok büyük bir farklılık gösteriyor. Bireysel olarak da inanılmaz bir gelişim içinde olan Cimbom'da Selçuk, Burak, Emre, Telles, Umut ve Sneijder fark yaratıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2014 Güncelleme 15 Aralık 2014, 00:30
Sihirli değnek!

İÇİNDEKİLER

Konyaspor deplasmanında 5-0 kazanarak sezonun en flaş skoruna imza atan Galatasaray'daki müthiş değişim herkesi şaşkına çeviriyor... Çok değil 3 hafta önce Cesare Prandelli yönetiminde gol pozisyonuna bile girmekte zorlanan Sarı- Kırmızılılar, Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle birlikte hem takım, hem de bireysel olarak inanılmaz bir gelişim gösteriyor. Prandelli ile ligde çıktığı 11 maçta 1.1 gol ortalaması olan Cimbom, Hamzaoğlu ile 2 maçta fileleri 7 kez sarstı. G.Saray'ın ayrıca gol pozisyonu ortalaması 4.6'dan 5.5'e, toplam şut ortalaması 13.7'den 18'e, isabetli şut ortalaması da 5.2'den 6.5'e yükselmiş durumda. Prandelli döneminde maç başına 316'sı isabetli 400 pas yapan Sarı-Kırmızılılar, Akhisar ve Konya önünde 375'i isabetli 458 pas yapmayı başardı. Daha önce kalesinde ortalma 4.6 pozisyon veren Cimbom bu rakamı da 2.5'e çekmiş durumda.

OFSAYT SORUNUNA JET ÇÖZÜM BULDU
Prandelli döneminde en çok eleştirilen konulardan birisi de Galatasaray'ın çok sık ofsayta düşmesiydi. Hamzaoğlu ile ofsayt ortalaması 2.8'den 1.1'e düştü. İkili mücadele kalitesini de artıran Sarı-Kırmızılılar'ın top çalma oranındaki artış ve top kaybı oranındaki düşüş de dikkatleri çekiyor... Cimbom'un bireysel olarak gelişimi de inanılmaz... Hamzaoğlu'nun gelişiyle birlikte özellikle Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Emre, Telles, Sneijder ve Umut Bulut'ın istatistiklerinde büyük bir farklılık var. Yaşanan bu olumlu gelişim hem iyi futbol hem de 3 puan olarak geri dönüyor.

SELÇUK ARTIK iNAN'IYOR!
Hamza Hamzaoğlu dönemiyle birlikte Galatasaray'da müthiş bir bireysel gelişim yaşanırken, en büyük çıkışı kaptan Selçuk İnan gerçekleştirdi... Prandelli döneminin en çok eleştirilen ismi olan Selçuk, son iki maçta gerçek kimliğine büründü. Milli futbolcunun pas ortalaması 51'den 65'e, isabetli pas sayısı 56'dan 61'e yükseldi. Selçuk'taki en çok dikkat çeken gelişim ise ikili mücadelelerde oldu. İlk 11 haftada maç başı 1.5 top çalan Selçuk, Akhisar ve Konya önünde toplam 12 (maç başı 6) top çalmayı başardı. Aynı şekilde Burak Yılmaz'ın rakamlarındaki yükseliş de inanılmaz boyutlarda.

ONUR ÖZKAN