Galatasaray'da büyük gün

Ünal Aysal'ın sürpriz veda kararının ardından Sarı-Kırmızılı camia bugün yeni başkanını seçecek... Galatasaray Lisesi'nde yapılacak olağanüstü genel kurulda oy verme işlemi 10.00'da başlayacak... Yaklaşık 4 bin 500 üyenin katılımı bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2014 Güncelleme 25 Ekim 2014, 00:26
Galatasaray’da büyük gün

İÇİNDEKİLER

Cimbom başkanını seçiyor... Hem sportif hem de ekonomik anlamda çok zorlu bir süreçten geçen Galatasaray'da Ünal Aysal'ın sürpriz veda kararının ardından yeni başkan bugün belli olacak. Camianın iki tecrübeli ismi Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat arasındeki yarışın çok çekişmeli geçmesi bekleniyor... Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak olağanüstü genel kurulda aidatlarını yatıran 6 bin 815 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yapılan renk seçimine göre başkan adaylarından Alp Yalman için 'sarı', Duygun Yarsuvat için ise 'kırmızı' oy pusulası kullanılacak. Seçime yaklaşık 4 bin 500 üyenin katılımı bekleniyor.

ERGÜN GÜRSOY&ADNAN POLAT, YALMAN'IN YANINDA
Oy kullanma işlemi saat 10.00'da başlayacak ve 15.00'e kadar devam edecek... Galatasaray'ın yeni başkanının 20.00 gibi belli olacağı tahmin ediliyor. 1990-1996 yılları arasında başkanlık yapan Alp Yalman'ın kadrosunda Işın Çelebi ve Taner Aşkın gibi önemli isimler bulunuyor. Adnan Polat ve Ergün Gürsoy da Yalman'a destek veriyor.

DÜRÜST&ALBAYRAK GERİ DÖNECEK Mİ?
Divan Kurulu eski başkanı Duygun Yarsuvat'ın listesindeki kozları ise Abdurrahim Albayrak, Mete İkiz ve Dursun Özbek... Ayrıca Yarsuvat'ın seçilmesi durumunda Ali Dürüst de dışarıdan yönetime destek verecek. Yine İnan Kıraç'ın da Duygun Yarsuvat'ın yanında yer aldığı belirtiliyor.

İBRE YARSUVAT'TAN YANA
Kulislerde konuşularlara göre Galatasaray son yılların en çekişmeli seçimini yaşayacak... Fakat camianın önde gelen isimleri, Duygun Yarsuvat'ın bir adım önde olduğu konusunda da birleşiyor. Yarsuvat'ın özellikle Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst hamlesiyle Alp Yalman'ın önüne geçtiği belirtilirken, İnan Kıraç faktörünün de sonuçta belirleyici olacağı ifade ediliyor.