Fırtınadan altın vuruş

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Ukrayna deplasmanında 25. dakikada Constant ile öne geçti. 61'de Gomenyuk eşitliği sağladı. Ancak son sözü 90+4'te Papadopoulos söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2014 Güncelleme 19 Eylül 2014, 02:17
Fırtınadan altın vuruş

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Metalist Kharkiv'i deplasmanda 2-1 mağlup etti. 21. dakikada sol kanattan gelişen Metalist atağında ceza alanına yapılan ortada Waris, topu taca gönderdi. Bu pozisyonda Metalistli oyuncular Waris'in elle oynadığı gerekçesiyle penaltı bekledi ama oyun devam etti. Trabzonspor 25'te golü buldu. Kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Constant topa harika yükseldi ve topu ağlara gönderdi. 40'ta Ukrayna ekibinin atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topu alan Jaja'nın pasında Xavier'in ceza alanı dışından sol çaprazdan sağ köşeye yaptığı plase vuruşta Onur topu kurtardı. 61'de Villagra'nın ceza alanına ortasında uzak direkte Bolbat topu içeriye çevirdi ve kısa mesafede bulunan Gomenyuk'un yakın mesafeden kafa vuruşu ağlarla buluştu: 1-1. 90+4'te Trabzon için mucizenin başlangıcıydı. Bordo-Mavililer orta sahaya yakın bir yerden serbest vuruş kullandı. Topu önünde bulan Papadopoulos'un golüyle Trabzon, Ukrayna'da kazandı.

YENİDEN DESTAN
Trabzonspor dün gece Metalist karşısında müthiş bir zafer elde etti. Bordo-Mavililer geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak bir üst tura adını yazdırmıştı. Karadeniz Fırtınası geçen sezon grubundan yenilmeden çıkan ilk Türk takımı olmayı da başarmıştı. Aynı Trabzonspor bu sezona da destanla başladı. Bu arada Constant, 1093 gün sonra gol attı.