Yanardağ değil biz patladık

Son yılların en çaresiz futboluyla İzlanda'ya mağlup olduk. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden yanardağdan daha şiddetli patladık!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2014 Güncelleme 10 Eylül 2014, 01:26
Yanardağ değil biz patladık

İÇİNDEKİLER

Euro 2016 elemeleri A Grubu'nda ilk maçını dün gece İzlanda ile oynayan Ay-Yıldızlı ekibimiz kimsenin aklına gelmeyecek bir skorla sahada 3-0 mağlup ayrıldı. Birkaç gün önce Danimarka ile oynadığımız hazırlık maçında aldığımız 2- 1'lik galibiyet İzlanda deplasmanı öncesi umutları yeşertse de dün sahada bambaşka bir milli takım vardı. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden ve maç oynanacak mı oynanmayacak mı tartışmalarına dahi sebep olan Badarbunga Yanardağı'ndan daha şiddetli patladık. Ortaya koyduğu futbolla çaresiz bir görüntü çizen millilerimiz gelecek maçlar için fazla ümit vermedi.

İZLANDA'NIN FUTBOLUNU SADECE İZLEDİK...
Burak Yılmaz, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan başta olmak üzere kötü performans çizen millilerimizde Caner Erkin ve Gökhan Gönül de hücuma yeteri kadar destek veremedi. İzlanda'nın çabuk ve hızlı oyununa hiç karşılık veremedik. Hava toplarında ise yok gibiydik. Millilerimizin kalan maçlarında bu yenilgiyi telafi etmesi şart. Millilerimizin A Grubu'ndaki programı ise şöyle:

BİRBİRİNDEN ZORLU MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR
10 Ekim 2014: Türkiye-Çek Cumhuriyeti, 13 Ekim 2014: Letonya-Türkiye, 16 Kasım 2014: Türkiye-Kazakistan, 28 Mart 2015: Hollanda-Türkiye, 12 Haziran 2015: Kazakistan-Türkiye, 03 Eylül 2015: Türkiye-Letonya, 6 Eylül 2015: Türkiye-Hollanda 10 Ekim 2015:Çek Cum-Türkiye, 13 Ekim 2015: Türkiye- İzlanda.

TERiM: HERKESTEN ÖZÜR DiLiYORUZ!
Maçın ardından konuşan Fatih Terim, "Futbolumuzu anlamakta ben de zorluk çektim. Maçı hakeden kazandı. Aldığımız sonuç ve futbolumuz için herkesten özür diliyoruz. Çek Cumhuriyeti maçı ile birlikte geri dönmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

İZLANDA 8 YIL SONRA 3 FARKLI KAZANDI
Türkiye'yi 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden İzlanda, 8 yıl arasından böyle bir başarıyı tekrarladı. En son 2006 yılında sahasında Kuzey İrlanda'yı 3-0 mağlup eden İzlanda, dün gece millilerimizi aynı skorla mağlup etti ve EURO 2006 finalleri için umutlandı.

TERİM'İN RÜZGAR BAHANESİ TWİTTER'I SALLADI
@aziz_ustell... İzlanda Mitolojisinde Windson diye bir Tanrı varmış; bir üfürür bir kesermiş rüzgarı. Fatih ondan söz ediyor herhalde!

@melihsabanoglu... konuyla hiçbir ilgisi yok. ama istatistik olarak dursun bir kenarda. Türkiye'de ortalama iq 89, izlanda'da ise 99.

@funverdi SON DAKİKA... TFF, İzlanda mağlubiyetinin sorumlusu olarak Felipe Melo'yu PFDK'ya sevk etti.