Sisteme Diego ayarı

Diego Ribas 4-1-2-3 sisteminde forvetin arkasında serbest oynayacak. Emre ile birlikte orta saha ile hücum arasında bağlantıyı sağlayacak. Mehmet Topal ise tek ön libero

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 01:15
Sisteme Diego ayarı

İÇİNDEKİLER

Önümüzdeki sezon şampiyonluk ünvanını korumayı amaçlayan ve 14 Temmuz'dan bu yana yeni sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, geçtiğimiz sezon uyguladığı 4-3-3 sisteminde bazı rötuşlara gidiyor. Teknik Direktör Ersun Yanal, taktik çalışmalarda bu sezonun tek transferi Diego üzerinde duruyor. 4-1-2-3 sistemi maçlara göre değişiklik gösterecek. Dörtlü savunmanın önünde Mehmet Topal tek ön libero olarak görev yapacak. Emre ve Diego ise Topal'ın önünde hücumla bağlantıyı sağlayacak isimler olarak bu taktiğin ana unsurunu oluşturacak. Geçtiğimiz sezon rakip kaleye gidilen pas sayısında düşüklük tespit eden Yanal, Emre ve Diego'yla bu açığı kapatmaya çalışacak. Ana hedef rakip kaleye daha çok pas sayısıyla ulaşan ve üçüncü bölgede daha fazla pas yapan bir takım oluşturmak.

DİEGO FORVET ARKASI SERBEST ADAM

Takımın yeni 10 numarası Diego'nun etkinliğini maksimuma çıkarmak isteyen Yanal, "Senin standart bir yerin yok. Forvetin arkasında serbest olacaksın. Senden tek isteğim her atakta topun olduğu bölgede bulunman. Bu hem arkadaşlarının pas seçeneğini artıracak, hem de bizim hücum kalitemizi zenginleştirecek" dedi.

DEFANSTA REKABET SİNYALLERİ VAR!

Fenerbahçe'nin hücum bölgesinde Sow-Emenike-Webo-Kuyt dörtlüsünden üçü kullanılacak. Savunma dörtlüsünde Gökhan Gönül ve Caner, Yanal'ın sisteminin vazgeçilmezleri. Stoperde ise Alves ve Egemen daha şanslı gözüküyor ama Kadlec ve Bekir Topuk Yaylası kampının en formda isimleri olarak dikkat çektiler.