Shakhtar'dan kaçan kaçana

G.Saray'ın yaptığı teklifi kabul etmeyerek Shakhtar'ı tercih eden Lucescu bunun bedelini ağır ödedi. Oyuncularından Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Costa ve Pereyra rest çekip Ukrayna'ya dönmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 00:39
Shakhtar’dan kaçan kaçana

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'da ordu ile Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar arasında bir süredir bitmeyen çatışmalar futbola darbe vurmaya başladı. Daha önce lige ara verilmesi gündeme gelen Ukrayna'da bu kez futbolcular kazan kaldırdı. Shakhtar Donetsk ile Fransız ekibi Lyon arasında Fransa'da oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından Shakhtar Donetskli futbolculardan 5'i Ukrayna'ya geri dönmek istemediğini bildirerek uçağa binmedi. Kısa bir süre önce Ukrayna hava sahasında füzeyle düşürülen Malezya uçağının korkusunu taşıyan futbolculardan Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa ve Pereyra Ukrayna'ya dönmeyeceklerini söyleyerek kazan kaldırdı.

FUTBOLCULAR AYRILMAYI KAFASINA KOYDU

G.Saray'dan aldığı teklifi kabul etmeyerek Shakhtar'de kalmayı tercih eden Lucescu böylece büyük bir deprem yaşadı. Lyon'la oynayan maçı 4-1 kaybeden Shakhtar Donetskli oyuncular canlarından endişe ettiklerini söyleyerek bu kararı Lucescu ve yöneticilere bildirdi. Bu futbolcuların ayrıca Ukrayna'daki olaylar nedeniyle takımdan ayrılmayı kafasına koydukları öne sürüldü.