2.7 milyarlık dünya derbisi!

2014 Dünya Kupası'nda en büyük bu gece belli oluyor... Toplam kadro değerleri 2.7 milyar lira olan Arjantin ve Almanya'nın finaldeki kapışması 22.00'de başlayacak. İtalyan Nicola Rizzoli'nin yöneteceği maçı dünya üzerinde 850 milyon kişi izleyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2014 Güncelleme 13 Temmuz 2014, 00:57
2.7 milyarlık dünya derbisi!

İÇİNDEKİLER

Futbolda büyük gün... Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası bugün oynanacak Almanya- Arjantin finaliyle sahibini bulacak. 20. kez düzenlenen Dünya Kupası Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı'nda oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak olan maçı İtalyan Nicola Rizzoli yönetecek. Yardımcılıklarını aynı ülkeden Renato Faverani ve Andrea Stefani yapacak. Ekvadorlu Carlos Vera ise 4. hakem olacak.

GALİBİYETLERDE ARJANTİN 4-3 ÖNDE
Arjantin'de sakatlığı nedeniyle yarı finalde Hollanda karşısında forma giyemeyen Angel Di Maria'nın final maçında oynaması bekleniyor. 2 ülke bugüne kadar 6'sı Dünya Kupası olmak üzere 11 kez karşılaştı. Bu maçlardan 4'ünü Arjantin, 3'ünü Almanya kazanırken, 4 maç berabere bitti. Arjantin gollerde 17-14 önde bulunuyor. Almanya 2006 ve 2010'da karşılaştığı Arjantin'i yenmeyi başardı.

2 TAKIMIN TOPLAM DEĞERİ 2.7 MİLYAR TL
Bugünkü finali 850 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. 2 takımın toplam kadro değeri 2.7 milyar Tl. Almanya'nın değeri 1.564 milyar TL ederken, Arjantin'in toplam değeri 1.131 milyar TL'yi buluyor. Almanya grubunu 1.bitirdikten sonra Cezayir, Fransa ve Brezilya'yı eleyerek finale çıktı. Arjantin ise grubunu 1.bitirdikten sonra İsviçre, Belçika ve Hollanda'yı eleyerek finale çıktı.

ALMANYA AVANTAJLI
ARJANTİN teknik direktörü Alejandro Sabella, Almanya ile oynayacakları Dünya Kupası finali öncesi açıklamalarda bulundu. Sabella, finaldeki rakipleri Almanya'nın favori olduğunu belirtirken, Almanya'nın yarı final maçını kendilerinden bir gün önce oynamasına dikkat çekti. Alman futboluna hayran oldugunu söyleyen 59 yaşındaki teknik direktör "Aşmamız gereken çok zorlu bir engel var, avantaj onlarda" dedi.

MÜLLER MEYDAN OKUDU!
Almanya' nın Brezilya'daki en golcü futbolcusu olan Thomas Müller, Arjantin ile oynayacakları final maçı öncesi iddiali konuştu.

MARACANA RUHU
Final için Rio'ya geri döndükleri için mutlu oldugunu söyleyen Müller, "Maracana'da oynamaktan keyif alıyoruz. Burası futbol oynamak için doğru bir yer, büyüsü çok farklı" açıklamasında bulundu.

MESSI'YE YENiLMEM
Messi hakkında da konuşan golcü oyuncu "Messi gerçekten iyi bir oyuncu ancak ona karşı hiç kaybetmedim. Bütünlüğü sağlarsak Messi'yi durdururuz" diye konuştu.

ARJANTİN'DE Dİ MARİA BEKLEYİŞİ
2014 Dünya Kupası finalinde Almanya ile karşılaşacak olan Arjantin'de sakatlığı süren Di Maria'nın final maçına yetiştirilmesi çalışılıyor. Yıldız futbolcunun menajeri Eugenio Lopez, "Di Maria iyileşme sürecinde ve finalde sahada olmak istiyor" şeklinde konuştu. Di Maria'nın final maçında oyuna sonradan girmesi bekleniyor.