Tek kurşunla yarı finale

Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin Belçika önünde Higuain'le işi bitirdi. Tangocular İsviçre önünde olduğu gibi maçı 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2014 Güncelleme 06 Temmuz 2014, 00:18
Tek kurşunla yarı finale

İÇİNDEKİLER

Arjantin gümbür gümbür geliyor... Dünya Kupası çeyrek finalindeki zorlu maçta kupanın favorilerinden olarak gösterilen Tangocular, güçlü rakibi Belçika'yı 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Temposu yüksek olan karşılaşmada iki takım da maça savunma güvenliğini ön plana alarak başladı.

GOL ERKEN GELDİ
Maça hızlı bir giriş yapan Arjantin golü bulmakta gecikmedi. 8. dakikada gelişen atakta Angel Di Maria'nın pasında topla buluşan Higuain nefis bir vuruşla topu Belçika ağlarına gönderdi. Bu golle Arjantin Belçika karşısında 1-0 öne geçti.

TOP DİREĞİ YALADI
13'te Kevin De Bruyne'nin şutunda top yandan dışarı gitti. 39'da kazanılan frikik atışında Lionel Messi topun başına geldi. Yıldız oyuncunun sert vuruşunda top direği yalayarak dışarı çıktı. 40'da Belçika çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Soldan yapılan ortada Kevin Mirallas'ın vuruşunda top direğin yanından dışarı gitti. İlk yarı Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı. ÜST

DİREKTEN DÖNDÜ
Maçın 54. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Higuain'in vuruşunda top üst direkten dönüp dışarı çıktı. 61'de Fellani Belçika adına önemli bir fırsattan yararlanamadı. Maçı 1-0 kazanan Arjantin Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.