Alman pastası ve gözyaşı

Almanya, evladı Klinsmann'ın çalıştırdığı ABD'yi fazla zorlamadı ve tek golle geçerek el ele ikinci tur biletini kaptı. Real Madrid'in yıldızı Ronaldolu Portekiz, Gana'yı mağlup etse de kupa dışında kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2014 Güncelleme 27 Haziran 2014, 00:11
Alman pastası ve gözyaşı

İÇİNDEKİLER

FIFA 2014 Dünya Kupası G Grubu maçında Almanya, ABD'yi 1-0 mağlup ederek grup lideri olarak bir üst tura yükseldi. ABD ise bu mağlubiyete rağmen averajla ikinci olarak bir üst tura çıkan diğer takım olmayı başardı. 35. dakikada etkili gelen Almanya'da Mesut Özil defansı geçerek Tim Howard ile karşı karşıya kalırken, ABD'li kaleci bu pozisyonda da başarılıydı. Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Almanya oldu. Sağ kanattan yapılan köşe vuruşunda Höwedes'in kafa vuruşu kaleci Howard'dan dönerken, ceza sahası dışında topla buluşan Thomas Müller, 57. dakikada fileleri şık bir vuruşla havalandırarak turnuvadaki 4. golüne imza attı: 1-0. Almanya ile ABD maçından önce iki takımın hocasının Alman oluşu ve daha önce beraber çalışmaları speküle ediliyordu. Almanya liderlik için rakibini yendi ama tek golde kalması ise dikkat çekiciydi.

RONALDO GALİBİYETİ GETİRDİ AMA TUR GİTTİ!

G Grubundaki diğer maçta ise Portekiz, Gana'yı 2-1 mağlup etmesine rağmen averajla 3. oldu ve bir üst tura yükselemedi. Gana da bu mağlubiyetle turnuvaya veda etti. Portekiz, 31. dakikada Boye'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. 57'de Asamoah Gyan, kafayla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1. 80'de Cristiano Ronaldo'nun sert ve düzgün vuruşu Portekiz'e galibiyeti getirdi.