Fener'den Pato operasyonu

Diego'nun ardından yabancı transfer yapmayı düşünmeyen Sarı-Lacivertli yönetim, Emenike ve Sow'a gelen çok ciddi teklifler üzerine taktik değiştirdi. Pato'yu gündeme alan Fenerbahçe eğer iki golcüsünden birisi giderse Sambacı'yı kadrosuna katacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2014 Güncelleme 20 Mayıs 2014, 00:41
Fener’den Pato operasyonu

İÇİNDEKİLER

Şampiyon Fenerbahçe transferde fırtına gibi esmeyi sürdürüyor... Atletico Madrid formasını giyen Diego Ribas ile anlaşma sağlayarak dünya futbol piyasasını alt üst eden Sarı-Lacivertli yönetim durmak bilmiyor!.. Fenerbahçe, Diego'nun ardından Brezilya futbolunun bir başka yıldızı Alexandre Pato'ya kanca attı. Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Ersun Yanal'ın yaptığı transfer planlamasına göre Diego'nun dışında yabancı oyuncu almayı düşünmeyen Sarı-Lacivertli yönetimin bu hamlesi herkesi şaşırtı. Fakat TAKVİM, Fenerbahçe'nin Pato hamlesinin altında yatan nedeni açıklıyor... Alınan bilgilere göre bu sezon çok başarılı bir performans sergileyen Emmanuel Emenike ve Moussa Sow için Sarı-Lacivertli kulübe çok ciddi teklifler geldi. Özellikle Emenike'ye İngiliz kulüplerinin ilgisi ve Nijeryalı yıldızın Premier Lig'de oynama isteği üzerine Fenerbahçe yönetimi Pato için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta asbaşkan Ömer Temelli'nin Pato'nun menajeriyle masaya oturduğu öğrenildi. Bu yılın başında Corinthians'tan Sao Paulo'ya kiralanan 25 yaşındaki Sambacı'nın Fenerbahçe'den gelen çok cazip teklife prensipte evet dediği de ifade ediliyor.

BONSERVİS ÜCRETİ TAM 11 MİLYON EURO!
Eğer Emenike veya Sow'dan birisi takımdan ayrılırsa Fenerbahçe yönetimi hemen düğmeye basacak ve Alexandre Pato'ya çubuklu formayı giydirecek. Yani Sarı-Lacivertliler'in Pato hamlesi aslında bir B Planı... Bu yılın başında kiralık olarak gittiği Sao Paulo'da mutlu olmayan Brezilyalı forvet sadece 3 maçta forma giydi ve 1 gol attı. Pato'nun bonservis ücrenin 11 milyon Euro olduğu da gelen bilgiler arasında.

SÜPER STARDI AMA...
2007 yılında Internacional'den çok genç yaşta Milan'a transfer olan Pato kısa sürede dünyanın en önemli hücum oyuncuları arasına girmişti. Fakat Brezilyalı yıldızın performansı son yıllarda büyük bir düşüşe geçti. Pato geçtiğimiz yılın başında henüz 24 yaşında olmasına rağmen herkesi şaşkına çeviren bir kararla ülkesinin takımlarından Corinthians'ın yolunu tutmuştu.