Hayaldi gerçek oldu

Trabzonspor camiasının yıllardır hayalini kurduğu Akyazı Spor Kompleksi'nin temel atma töreni dün gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan Trabzon'a verdiği sözü tuttuklarını söyleyerek, "Bu tesislerin Türkiye'de eşi benzeri yok" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2013 Güncelleme 25 Kasım 2013, 02:26
Hayaldi gerçek oldu

İÇİNDEKİLER

Türk sporunda dün unutulmaz bir gün daha yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Akyazı Dolgu Alanında, Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor tesislerinin temel atma törenine katıldı. Trabzonlular'ın spor ve futbol aşkını iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan," Buraya 500 milyon liralık yatırım yaptık. Yüzme havuzlarıyla, kapalı spor salonlarıyla, atletizm pistleriyle aklınıza ne gelirse bunları yaptık" dedi. Temel atma törenlerin geneldee gitmediğini ifade eden Erdoğan," Ama bugün burası benim için de çok önem arz ettiği için katıldım. Bu stat bizim Trabzon'a sözümüzdü. Tüm zorluklara rağmen sözümüzün arkasında durduk. İnşallah 2 yıl sonra da açılışını yapacağız. 230 milyon liralık bedelle yapacağız" diye konuştu. Erdoğan, uluslararası standartlarda Türkiye'nin hiçbir kulübüne şu ana kadar layık olamadığı, bulamadığı bir tesisi burada kurduklarını ifade ederek, "Onlar kuramadılar henüz. Hiçbir kulüp bu tesislere şu anda sahip olmayacak. Artık ismini de sizin istediğiniz şekilde belirleriz" ifadesini kullandı.

TÜRK DEVRiMiNi TEKRARLAYACAĞIZ

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tesis projesinin 2006-2008 yılları arasında ortaya atıldığını söyleyerek, "Bu proje çıktığında birçok insan hayal diye alay etmişti" ifadesini kullandı.

TEK BAŞKANIM
Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor bu tesisleri tamamladıktan sonra Türk devrimini tekrarlayacağız" dedi. Hacıosmanoğlu ayrıca Trabzonspor'a siyaset sokmayan tek başkan olduğunu söyledi.

VAKFIKEBİR EKMEĞİ HEDİYE ETTİLER
Başbakan Erdoğan
'a Vakfıkebir ilçesinde toplu açılış töreni sonrasında isminin yazılı olduğu Vakfıkebir ekmeği ikram edildi. Erdoğan ekmekten bir parça koparırken tadına baktı. Ardından hem beraberindeki bakanlara hem de eşi Emine Erdoğan'a ikram etti.

STADIN ADINI SiZ KOYUN

Başbakan Trabzonlular'dan yeni stadın adını kendilerinin koymasını isteyerek, "Bir kamuoyu araştırmasıyla bu stadın ismini sizler verin" dedi.

TESİSLERDE HER ŞEY VAR

Stat bir vatandaşın isteği üzerine 41 bin 61 kişilik olacak. YENİ statta 2 yürüyen merdiven 15 asansör var. 2954 VIP, 196 protokol, 80 engelli yeri olacak. 438'i kapalı 1479 kapasiteli otopark bulunacak. 2 doğal çim ve 5 suni çim saha yer alacak. 7 antrenman sahası. 4 tenis de kortu olacak.

MALİYETİ 230 MİLYON
Trabzon'daki dev tesislerin maliyeti 230 milyonu bulacak. Tesisler 2015 yılının Mayıs ayında bitirilecek.

3 BAKAN TÖRENDEYDİ

Trabzon'daki temel atma törenine bakanlardan Binali Yıldırım, Erdoğan Bayraktar ve Suat Kılıç da katıldı.

BAŞKA BENZERİ YOL

Trabzonspor'un yeni tesisleri 795 bin metrekarelik alanda kurulu olacak. Tesislerin içinde stadyum, tenis kortları, yüzme havuzu, atletizm pistleri dahil her şey olacak.