Fener gol gol yeni rekor geliyor

1988/89 sezonunda 103 golle şampiyon olan Fenerbahçe, bu sezonki performansıyla yeni bir rekora göz kırpıyor. 11 maçta 2.3 gol ortalaması tutturan Sarı-Lacivertliler, bu ortalamayı biraz daha arttırabilirse kendi rekorunu kırabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2013 Güncelleme 15 Kasım 2013, 01:40
Fener gol gol yeni rekor geliyor

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de son oynadığı maçta ezeli rakibi Galatasaray'ı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2-0 mağlup eden Fenerbahçe liderlik koltuğunu sağlamlaştırırken, gol ortalamasıyla da dikkat çekiyor. Bu sezon ligde oynadığı 11 maçta 26 gol atan Fenerbahçe, 2.3'lük bir ortalama yakaladı. Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezonun aynı haftasında rakip kaleye 15 gol atma başarısı göstermişti. Daha çok koşan, saldırgan ve golcü takım hüviyetine kavuşan Fenerbahçe'de asıl hedef lig şampiyonluğu olmasına rağmen akıllara 1988/89 sezonunda 103 golle kırdığı rekoru geçip geçmeyeceği geliyor. Sarı-Lacivertliler'in, yeni bir rekora imza atması için gol ortalamasını 2.3'ten 3'ün biraz üstüne çekmesi gerekiyor.

FENERBAHÇE'DE GOLCÜLERİN TAMAMI İŞ BAŞINDA
Fenerbahçe'de golcülerin tamamının forma olması da bu rekor şansını ortaya koyuyor. Kuyt ve Sow bu sezon 5'er gole imza atarken, Yobo ve Emenike'nin 4'er golü bulunuyor. Golcüler iş başında olunca da Sarı-Lacivertli ekibin işi kolaylaşıyor. Orta sahada ise çok geniş bir opsiyon var. Meireles, Cristian Baroni, Emre, Mehmet Topal, Selçuk, Alper ve Salih her an hazırlar ve formdalar.

SAVUNMA VE ORTA SAHADA DESTEK VERİYOR
Savunma oyuncularının zaman zaman skora katkı yapmasının yanında bu sezon duran top etkinliğinin tekrar geri gelmesi de Fenerbahçe'nin öneml bir artısı. Fenerbahçe son 2-3 senedir duran toplarda skor üretmekte zorlandığı gibi, bu konuda kalesinde sorunlar da yaşamıştı. Rekor ihtimali olsa da ilk hedef yine de şampiyonluk.