Avrupa'da fırtına var!

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor 7'de Janko ile öne geçti. Oyunun kontrolünü sürekli elinde tutan Bordo-Mavilililer 82'de Olcan ile farkı 2'ye çıkarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2013 Güncelleme 25 Ekim 2013, 01:08
Avrupa’da fırtına var!

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Avni Aker Stadı'nda Polonya temsilcisi Legia Varşova'yı konuk eden Trabzonspor, karşılaşmayı 2- 0 kazanarak Lazio'nun önünde puan farkıyla lider oldu. Trabzonspor'un maçtaki ilk ciddi atağı golle sonuçlandı. 7. dakikada Malouda topu ceza alanı önüne kadar taşıyıp sol çaprazdan ceza alanına giren Henrique'ye pasını verdi. Henrique'nin kale sahasına çevirdiği topta Janko'nun vuruşu kaleciden döndü ama ikinci pozisyonda Janko topu ağlara gönderdi. 23. dakikada sol kanattan çok hızlı gelişen atağımızda Olcan, hızla ileriye gitti ve ceza alanına ortasını gönderdi ama savunma topu uzaklaştırdı. 43. dakikada çok etkili gelişen Legia Varşova atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Dvalishvili'nin vuruşu savunamıza çarptı ve ardından Dvalishvili bir kez daha vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

ONUR KIVRAK DÖRT DÜRTLÜK
İlk yarı 1-0 Trabzon'un üstünlüğü ile sona erdi. 56'da çok net bir gol kaçtı. Sağ kanattan gelişen atakta Bosingwa'nın ceza alanına yaptığı ortada Henrique, topa voleyle vurmak istedi ama top ayağına oturmayınca fırsat kaçtı. 77. dakikada Legia gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Legia atağında ceza alanına gönderilen ortada üst üste kaleye iki şut çekildi ama Onur iki şutta da kaleyi adeta gole kapadı. 82'de Olcan kullandığı serbest vuruşta top herkesi aşıp yerde sekti ve uzak köşeden ağlarla buluştu: 2-0. Maç da bu skorla sona erdi.

EFSANE KADiR ÖZCAN UNUTULMADI
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Trabzonspor'un efsane isimlerinden Kadir Özcan için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu. Özcan'ın, Trabzon'un maçlarını izlediği koltuğu fotoğrafı ve 4 numaralı forması konuldu.

iMPARATOR FATiH TERiM'DEN TRABZON'A DESTEK
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzon'a gelerek maçı yerinden takip etti. Terim, karşılaşma öncesinde Bordo-Mavili takımın soyunma odasına inerek futbolcular ve teknik heyete başarılar diledi. Terim, karşılaşmayı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte protokol tribününden izledi.