Adil davranılmadı

İstanbul'un finalde Tokyo'ya kaybetmesini değerlendiren Erdoğan, "Hiçbir eksiğimiz yoktu... Batı, 1.5 milyarlık İslam dünyası ile bağları kesip atıyor. Japonlar nükleer sızıntı sorusunu cevaplayamadılar. 6 yılda çözeceklerini söylediler. Ya çözemezlerse!" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2013 Güncelleme 09 Eylül 2013, 01:57
Adil davranılmadı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya verilmesine tepkili... İstanbul'a karşı büyük bir haksızlık yapıldığını belirten Erdoğan Arjantin dönüşü uçakta basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı... Erdoğan bu karar ile batının islam dünyası ile bağlarını koparıp attığını belirterek, "Adil davranmadılar dedi. İşte Erdoğan'ın önemli açıklamaları: Tokyo daha önce almıştı. İstanbul almamıştı. Adil davranılmadı. Bir yönüyle 1 buçuk milyarlık İslam dünyası ile bağları da kesip atıyorlar. Bize Gezi'yi kimse sormadı ancak Japonlar'a nükleer sızıntı konusu soruldu. Cevaplayamadılar. 6 yıl içinde sorunu çözeceklerini söylediler. Peki ya halledemezlerse ne olacak? İstanbul'un hiçbir eksiği yok. Belki organizasyon eksikleri olabilir.

TÜRKİYE PROTESTOCULAR VE DOPİNGLE UĞRAŞTI
Madrid elendikten sonra Avrupa ülkeleri de bize verir diye bekledik ama olmadı. Her olayda bir hayır vardır. Bunda da vardır. Buraya dünyanın parasını harcayacaktık. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a da söyledim.

Biz bu yatırımları sporculara yapalım ve madalyaları alalım. Atletizm ve yüzme gibi alanlarda yurt dışından antrenör getiriyoruz. Belki bir mayalanma sağlar diye... Belki bir iki sporcu daha getiririz.

JAPONYA'DAKİ FELAKET SORUN OLARAK GÖRÜLMEDİ
Halterde çok ciddi bir şamar yedik. Doping konusunda çok daha hassas olmamız lazım. Bunların bir kısmı bilinçli doping değil. Aferin gibi ağrı kesiciler bile doping sayılıyor. 15 günde çıkacak testleri 3 ay sonra açıklayıp, biyometrik pasaportla çocukları yakıyorlar. Bunda Senagalli Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı'nın da rolü var. Kendisi Olimpiyat için açıktan Tokyo'yu destekledi. Bana sponsorlar nedeniyle 'onlara borçluyuz' dedi.

KOMİTE OLARAK RİSK ALMADIK
Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Thomas Bach, Tokyo seçimiyle risk almadıklarını söyledi. Bach, "2 prensip arasında seçim yapma durumu vardı. Adaylardan biri geleneğe ve istikrara vurgu yaptı" ifadesini kullandı.

MADRİD KAYBEDİNCE YIKILDI BLANCO'NUN GÖZYAŞI
2020 Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek şehrin Tokyo olmasının ardından İspanya'da büyük üzüntü hakim. Madrid Olimpiyat Adaylık Komitesi Başkanı Alejandro Blanco'nun İspanya Prensesi Letizia'nın arkasında ağlarken görüntülenmesi manşetlere taşındı. Blanco'nun yaptığı açıklamada sesi titrerken, "Kaybettik ama kazanacağız. Bugün gelecek için bir ders çıkardık. 2024'ü almak için yemin ediyorum" ifadesini kullandı.

İTALYA'DAN 2024 İÇİN HAZIRLIK
İtalya Başbakanı Enrico Letta
ülkesinin 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olabileceğinin sinyallerini verdi.

DÜŞÜNECEĞİZ
Letta yaptığı konuşmada "Buenos Aires'te çıkan sonuç beni 2024 adaylık konusunda düşünmeye itti. İtalya çok büyük bir ülke. Bu benim üzerinde çalışacağım önemli bir konu. Düşünmek için süremiz var" diye konuştu.