Avrupa'yı Fırtına vurdu

31. dakikada kazanılan penaltıyı Adrian gole çevirdi. Bu golle rahatlayan Trabzonspor 2. yarıda tüm üstünlüğü eline geçirdi. 68'de Henrique farkı 2'ye çıkardı. Rövanş 29 Ağustos'ta Avni Aker'de

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2013 Güncelleme 23 Ağustos 2013, 04:44
Avrupa’yı  Fırtına vurdu

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Arnavutluk ekibi Kukesi'yi deplasmanda 2-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi vizesini büyük ölçüde cebine koydu. 30. dakikada soldan ceza alanına girerek Pegini'den sıyrılan Olcan Adın'ın içeriye doğru çıkardığı topa savunmada Brahja elle müdahele edince karşılaşmanın Bulgar hakemi Todorov penaltı noktasını gösterdi. Adrian sert bir vuruşla Trabzon'u öne geçirdi: 1-0. 40. dakikada Volkan Şen'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Halili'den dönen topu Adrian kontrol ederek filelere gönderdi ancak yardımcısının bayrağına uyan hakem Todorov, ofsayt nedeniyle gol kararı vermedi.

TRABZON İÇİN KOLAY OLDU
43. dakikada Soner Aydoğdu'nun ceza alanı dışından şutunda, kaleci Halili sol üst köşesine doğru gelen topu güçlükle çıkarmayı başardı. 2. yarıda da oyunun kontrolü Trabzon'daydı. 68. dakikada sol kanattan açılan ortaya iyi yükselen Soner kafayı vurdu, fakat top kaleciden döndü. Meşin yuvarlakla ceza sahası içinde buluşan Adrian topu içeriye çevirdi, arka direkte topa yükselen Henrique meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0. 87. dakikada Volkan Şen, ceza sahası dışından sert vurdu. Topu Kukesi kalecisi kontrol etti. Maçı 2-0 kazanan Trabzon tur için büyük bir avantajla dönüyor.

ZAFERİN ARDINDAN TARAFTARA KOŞTULAR
Lige Beşiktaş yenilgisiyle başlayan Trabzonspor, aradığı morali Arnavutluk'ta buldu. Kukesi'yi deplasmanda 2-0 gibi net bir skorla yenen Bordo-Mavilililer, UEFA AVrupa Ligi'ne katılmayı büyük ölçüde garantilediler. Futbolcular kazanılan zaferin coşkusunu Tiran'da kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla paylaştılar.

BU GURUR HENRİQUE'NİN
Dün gece Tiran'da Kukesi ağlarını havalandıran Henrique, gol sayısını 6'ya çıkardı ve Trabzonspor tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanında yalnız kalmış oldu! Henrique, bu maç öncesinde Avrupa'da Şota Arveladze ile birlikte 5 golü bulunuyordu.

SAVUNMAYA TAM PUAN!
Dün geceki zaferde en büyük pay Bordo-Mavili ekibin savunmasındaydı. Takım halinde kalesini çok iyi savunan Trabzonspor, Arnavutluk ekibine gol için umut bile vermedi. Olcan da sol bekte bu kez daha etkili gözüktü.