Yine bana esmer günler

2013'te 6 maç oynayan ve sadece Andorra'yı yenebilen Abdullah Avcı'lı millilerimiz hazırlık maçında 2-0 öne geçmesine rağmen Gana ile berabere kaldı. Gollerimiz Burak ve Umut'tan geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2013 Güncelleme 15 Ağustos 2013, 01:48
Yine bana esmer günler

İÇİNDEKİLER

Oynadığı son 11 maçta sadece 2 galibiyet alabilen A Milli Takımımız Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan özel maçta Gana ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla millilerimiz galibiyet hasretini 4 maça çıkardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Milli Takımımız, 7. dakikada Burak Yılmaz'ın karambolden attığı golle 1-0 öne geçti. Maçta her dakika baskısı artıran millilerimiz Umut Bulut'un kafa golüyle 28. dakikada farkı ikiye de çıkardı. Ama ne olduysa ikinci yarıda oldu. Oyuncu değişkliği yapan Gana, özellikle Gyan Asamoah'ın etkili oyunu ve 61 ve 76. dakikadaki golleriyle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

SON 45 DAKİKADAKİ FUTBOL YAKIŞMADI
Türkiye, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Andorra ve Romanya ile oynayacağı maçlar öncesinde mental olarak da hazır olmadığını gösterdi. 2. yarıda tamamiyle duran Milli Takım'da yapılan basit hatalar saç baş yoldurttu. Galatasaray'da kadroya alınmayan Burak Yılmaz Ay-Yıldızlı formayla 8. golünü attı.

7 YIL SONRA YİNE BERABERE KALDILAR
Türkiye, rakibi Gana ile tarihinde ikinci kez karşı karşıya geldi. İki ülke A milli takımlar seviyesinde ilk maçlarını 26 Mayıs 2006 tarihinde Almanya'da oynadı. Bochum kentinde oyanan ve 1-1 berabere biten karşılaşmada Türkiye'nin golünü Nihat Kahveci attı. Türkiye, 7 yılı aşkın bir süre sonra Gana ile karşılaştı.

OLİMPİYAT'TAKİ MAÇI 2 BİN TARAFTAR İZLEDİ
Milli Futbol Takımımız'ın 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri hazırlıkları kapsamında Gana ile oynadığı özel maçı 76 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda sadece 2 bin kişi izledi.