Şampiyon Cimbom

Aslan, Beko Basketbol Ligi'nde Bandırma Banvit'i Abdi İpekçi'de farklı yendi ve seriyi 4-1'e getirerek ipi göğüsledi. Futboldan sonra basketbolda da zafere ulaşan Cimbom'da Cenk Akyol 22 sayıyla takımın en skorer ismi oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 00:00
Şampiyon Cimbom

İÇİNDEKİLER

Ve Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray şampiyonluk ipini göğüsledi. Sarı-Kırmızılı takım final serisinin 5. maçında Bandırma Banvit'i Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 76-58 mağlup ederek seriyi 4- 1 yaptı ve 23 yıl aradan sonra lig şampiyonu oldu. Maça hızlı bir başlangıç yapan Cimbom ilk dakikalarda Ndong ile etkili oldu. Maça 11-2'lik seriyle başlayan Sarı-Kırmızılılar savunmasını daha da sertleştirerek farkı 16-4'e çıkarmayı başardı. Periyodun sonlarında toparlanan Bandırma Banvit farkı 6 sayıya kadar indirse de Galatasaray ilk periyodu 18-12 önde tamamladı. 2. periyoda iyi başlayan Banvit Stimac'ın etkili oyunuyla skoru 20-17'e indirdi. Ancak farkın 3 sayıya inmesinden sonra toparlanan Aslan pota altından skor üretmeye başladı. Bunun sonucunda da 29-19 öne geçti. Periyodun sonlarına doğru özellikle Cenk Akyol'un dış atışlarıyla farkı daha da açan evsahibi ekip soyunma odasına 37-23 gibi farklı bir skorla gitti. 2. yarıya 14 sayılık avantajla başlayan Galatasaray Bandırma Banvit'e üstünlüğünü kabul ettirerek adım adım şampiyonluğa yaklaştı. 3. çeyrekte savunma sertliğini sürdüren Sarı-Kırmızılı takım hücumda da çok etkili olunca fark daha da açılmaya başladı. Konuk takım Bandırma Banvit oyun disiplinini kaybedince bu Galatasaray'ın daha çok işine yaradı. Cimbom son 10 dakikaya 62-37 gibi büyük bir üstünlükle girdi.

TARİHİNDE 5'İNCİ KEZ ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTI
Maçın son çeyreğinde rahat bir oyun sergileyen Galatasaray karşılaşmayı 76- 58 kazanarak 23 yıl aradan sonra lig şampiyonu olmayı başardı. Tarihinde 5. kez şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray Medical Park'ta Cenk 22 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Cenk'i 16 sayıyla Ndong ve 15 sayıyla Arroyo izledi. Maç sonrası şampiyonluk kupasını alan Cimbom zaferi taraftarıyla kutladı.

44 YIL SONRA YİNE ÇİFTE ZAFER
Galatasaray basketbolda 23 yıl sonra şampiyon olurken 44 yıl aradan sonra futbol ve basketbol erkek şubelerinde aynı anda şampiyonluk sevinci yaşadı. Sarı-Kırmızılı takım en son 1968-1969 sezonunda hem futbolda hem de basketbolda şampiyonluk ipine göğüslemişti.

EUROLEAGUE'DE KALICI OLACAĞIZ

Galatasaray Medical Park'ın koçu Ergin Ataman, inanılmaz bir başarı elde ettiklerini söyledi. Galatasaray tarihine geçtikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Ataman, "6 aydır 1 kez mağlup olan bu takım tarihe geçti. Önümüzdeki sezon Euroleague'de oynayıp kalıcı olacağız. Barcelona ve Real Madrid gibi her sene şampiyonluğu kovalayan bir takım olacağız" dedi.

BİR DAHA BU KADAR BEKLEMEYİZ
Galatasaray'ın CEO'su Lütfi Arıboğan bir daha şampiyonluk için bu kadar beklemeyeceklerini söyleyerek,"Çok güzel duygular yaşıyoruz. Devamı da gelecek" dedi.

HEPSİ BENİM İÇİN BİRER ÇİLEK
Ünal Aysal taraftarın bu başarıyı hak ettiğini söyledi. Aysal, Ergin hocanın istikrarı ve kararlılığı ile oyuncuların şampiyonluğu hak ettiğini vurgulayarak, "Çok önemli bir başarı kazandık" dedi. Aysal Euroleague'de mücadele edecek olan bir takıma çilek armağan edilip edilmeyeceğine ise, "Şu anda takımda oynayan her oyuncum benim için birer çilek" ifadesini kullandı.

ALBAYRAK SEVİNÇ YAŞADI
Yeni yönetimde yer almayacak olan Abdurrahim Albayrak maç sonrası büyük sevinç yaşadı. Albayrak, "Bundan daha büyük mutluluk olur mu? Taraftarımız tek kelimeyle mükemmeldi" dedi.