150 milyon $'la geliyoruz

Beşiktaş'ta 16 Haziran'da yapılacak kongrede başkan adayı Serdal Adalı, TAKVİM'e gerçekleştirdiği ziyarette net açıklamalar yaptı. Adalı, "Kongrede Beşiktaşlılar'ın zekasına güveniyoruz. Bizim camiamız zekidir" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2013 Güncelleme 08 Haziran 2013, 04:25
150 milyon $’la geliyoruz

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta 16 Haziran'da yapılacak kongrede başkan adayı olan Serdal Adalı samimi ve net açıklamalarda bulundu. TAKVİM'i ziyaret eden Adalı, başkan Fikret Orman'a yüklenerek, "Borç 150 milyon dolar azaldı diyorlar. Aslında bonrçta değişiklik yok. 530 milyon lira civarı borç var. Ne açıklayacaklar bilmiyorum. Değişen şu; kısa vadedeki rakam 280 milyondu, şimdi 130 olmuş. Uzun vadedeki borç ise 130 iken 280 milyon olmuş. Bu borçları ödemek için de kendi ekibiniz dışında para bulamazsınız. Çünkü kulübün ipotek edilebilecek bir şeyi yok. Bir finans kuruluşu ile çalışma yaptık. Gerektiğinde kullanabileceğimiz şekilde, şahsi imzalarımızla 150 milyon dolar kaynak yarattık" dedi. Adalı, "Kongrede üyeler bir şeye karar verecek. Beşiktaş pratik ve hızlı şekilde ezeli rakiplerini yakalayıp geçecek mi... Gerilerinde mi kalacak... Rakiplerimiz bizi saymamaya başladı. Camiamız zekidir, zekalarına güveniyorum" dedi.

STADA TEK KURUŞ HARCAMAYABİLİRİZ
İnönü' nün yenilenme çalışmalarına da değinen Adalı, "Başkan, koltuk, loca ve isim hakkını satarak bitireceğini söylüyor. Stadın geliriyle stat yaparsanız gelir olmaz. Dev bir firma kapımızı çaldı. İsim hakkı ve forma sponsorluğu karşılığında tek kuruş harcamadan stadı yapabiliriz" dedi.

GÖRÜŞTÜĞÜM HOCALAR YABANCI
Adalı, teknik direktör konusuyla ilgili olaraksa, "Görüştüğümüz iki isim var... İkisi de yabancı... Ama, öyle bir takıntım yok. Orman'ın şu anda sözleşme yapması doğru olmaz. Önder Özen'e önyargım yok. Kendisiyle çalışabilirim" diye konuştu.

MENEMEN TATLARI KAÇIRDI
Adalı, "Feda söylemi ilk başta camianın birleşmesi adına olumluydu, ama uzaması kötü oldu. İşin içine bir de menemen girince canları sıktı. Devre arasında gerekli takviyeler yapılsaydı şampiyon olunurdu" dedi.

KONGRENİN ZAMANLAMASI ÇOK YANLIŞ
Adalı, Beşiktaş'ta belirsizlikler olduğunu belirterek, "Kongre tarihi Beşiktaş'a faydası olacak bir tarih değil. Mayıs başı gibi yapılsaydı daha iyi olurdu" diye konuştu.

OLİMPİYAT STADI İNTİHAR OLUR...
İnönü Stadı'nın yenilenmesi çalışmaları sırasında oynanacak stadın titizlikle seçilmesi gerektiğini belirten Adalı, "Ancak, takımı Olimpiyat Stadı'nda oynatmak hata olur. Bu konu üzerinde durulması gereken bir konudur" diye konuştu.

* Turkuvaz Yayın Grubu'nu ziyaret eden Beşiktaş Başkan Adayı Adalı, Spor Müdürümüz Tunç Özgen, Fotomaç Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan, arkadaşımız Fatih Doğan ve Cenk Atılgan'la konuştu.