Hiç kimseyi aldatmasın

Beşiktaş eski asbaşkanlarından Serdal Adalı, 16 Haziran'daki seçimde aday olduğunu açıklarken, "Başkan kadar iyi hatip değiliz... İnsanların gözüne bakarak kandırma kabiliyetimiz yok... Başkanda ise var" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2013 Güncelleme 31 Mayıs 2013, 00:00
Hiç kimseyi aldatmasın

İÇİNDEKİLER

ADALI'NIN HEDEFİNDE FİKRET ORMAN VARDI...
Beşiktaş eski asbaşkanlarından Serdal Adalı, dün düzenlediği basın toplantısında 16 Haziran'da yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında aday olduğunu açıkladı. Adalı, basın toplantısına ikinci başkan yapacağı Murat Aksu ile birlikte katıldı. Adalı'nın hedefinde ise Başkan Fikret Orman vardı. Beşiktaş'ın anlatıldığı gibi düzlüğe çıkmış bir hali olmadığını belirten Adalı, "Kısa vadeli borçlar 110 milyon liraya inmiş, ama uzun vadeli borçlar 133 milyondan 258 milyon liraya çıkmış. Toplam borçta bir değişme yok. Başkan, futbolla ilgili olarak, '150 milyon lira ödeme yaptım' derse doğrudur. Ancak, bu kaynağı nereden bulduğunu açıklamalı. Sermaye artışından gelen 80 milyon lira var. 35 milyon dolar kredi var. Ceplerinden de 20-25 milyon lira koyup onları da geri almışlar. Ne ben ne de Aksu başkan kadar iyi hatip değiliz. İnsanların gözüne bakıp kandırma kabiliyetimiz yok. Başkan'da var" dedi.

BÜTÇEMİZ 15 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE...
Beşiktaş'ı sadece Türkiye'nin değil dünyanın önde gelen kulüpleri arasına sokacaklarını belirten Adalı, "Beşiktaş'ın neye ihtiyacı varsa, tüm kefaleti şahsım ve yönetim kurulu üyelerimize ait olmak üzere UEFA kriterlerine uygun olarak yerine getireceğiz. Sponsorluk anlaşmalarımızı yaptığımızı söyleyebiliriz. Transfer bütçemiz 15 milyon Euro'dan fazla... Feda söylemi canımızı sıktı" dedi.

ÖNDER ÖZEN KİMDİR BİR BİLGİM YOK...
Başkan Fikret Orman tarafından futbol direktörü olarak göreve getirilen Önder Özen'le ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Adalı, "Avrupa'da ve dünyada olması gereken bir sistem. Ancak, Önder Bey"i tanımıyorum ve daha önce de kendisini hiç duymadım. Ancak, seçime gidecek bir yönetimin bu hamlesinin doğru olmadığını Orman'a da söyledim" dedi

ŞÜPHEM OLSA BURAYA ÇIKMAZDIM
Adalı, şike davasında yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, "Ancak, aklanacağımdan zerre kadar şüphem yok. Bu konuda bir gram şüphe duysaydım bugün burada olmazdım. Yargı ne karar verirse boynumuz kıldan ince, ama er yada geç adalet yerini bulacaktır" ifadelerini kullandı.

İNÖNÜ ŞOV MALZEMESİ DEĞİL
Beşiktaş Başkan adayı Serdal Adalı, İnönü Stadı konusunda net açıklamalarda bulundu.

İNÖNÜ EVİMİZDİR
Adalı, "Ben inşaatçıyım... Belki, stadın temelini kulübe hiç masraf çıkarmadan atarım... Ama, stat konusunda 'sen yaptın ben yaptım' anlayışı olamaz. İnönü Stadı şov malzemesi yapılamaz" dedi.

HER STAT BİZİMDİR
Adalı, "Bütün statlar devletin. İstediğimiz yerde oynarız" diye konuştu.

ALACAKLARIMIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK
Adalı, kulüpten alacaklarıyla ilgili olarak, "Beşiktaş'ın ne zaman parası olursa o zaman geri alırız. Ne yapalım" dedi.

* Beşiktaş'ın güçlü bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirten Adalı, "Branşları kapatan değil, her kulvarda dünya kulübü olan bir Beşiktaş yaratmak için yola çıktık. 17 Haziran'da bunun adımlarını atacağız" ifadelerini kullandı.