Kocaman deprem!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 02:10
Kocaman deprem!

İÇİNDEKİLER

İşte adım adım istifaya giden yol:
1- Kocaman, Aziz Yıldırım'ın küs olduğu kardeşi Ali Yıldırım'la Şampiyonlar Ligi finalini izledi. İkili maç sonunda Dortmund'lu Santana'yla görüştü... Yıldırım bunu duyunca çılgına döndü

2- Yıldırım önceki gün Kocaman'la transfer zirvesi yaptı. Zirvede Kocaman, Arda'ya teklif edilen rakama ve Kaka'nın gündeme gelmesine tepki gösterince ikili arasında sert tartışma yaşandı

3- Yıldırım ardından Kocaman'a, "Ben Ali'yle konuşmuyorum ama benden habersiz onunla iş çeviriyorsun. Bir de gelip transferlerin hesabını mı soruyorsun?" deyince ipler koptu ve Kocaman bıraktı

Fenerbahçe dün sabah saatlerinde şok bir gelişmeyle sarsıldı... Teknik direktör Aykut Kocaman istifa etti. Ardından da Asbaşkan Ali Yıldırım görevini bıraktı. Kocaman'ın kulübe yazılı olarak gönderdiği istifa yazısı yönetim tarafından kabul edildi. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Sayın Hocamıza, kulübümüze kazandırdığı değerler ve başarılar için sonsuz teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı. Deprem etkisi yaratan bu gelişme sonrası herkes birbirine şu soruyu sordu: "Kocaman neden gitti?" İşte TAKVİM bu soruyu yanıtlıyor... İstifa süreci, Şampiyonlar Ligi finaliyle başladı. Kocaman, Aziz Yıldırım'ın küs olduğu kardeşi Ali Yıldırım'la birlikte maçı izledi.



TRANSFER ZİRVESİNDE BOMBA PATLADI!
Ardından ikili, Dortmund'un stoperi Felipe Santana ve menajeriye Londra'da bir araya geldi. Bu gelişmeleri duyan Aziz Yıldırım adeta çılgına döndü. Önceki günkü transfer zirvesinde ise bomba patladı!.. Kocaman, Aziz Yıldırım'ın Arda Turan'a yaptığı 7 milyon Euro'luk teklif ve Kaka için transfer çalışmasında bulunmasına tepki gösterdi. Fakat Yıldırım çok sert bir çıkış yaptı.

İSTİFANI GÖNDER VE BU İŞ SONA ERSİN!
Kocaman'ın sözlerine çok sinirlenen Yıldırım, "Ben Ali'yle konuşmuyorum ama sen onunla maç izliyorsun ve arkamdan iş çeviriyorsun. Şimdi de gelip Arda'nın hesabını mı soruyorsun?" yanıtını verdi. Yıldırım'dan hiç beklemediği bir tepki gören Kocaman da "Ben çok yoruldum başkan. Bırakıyorum" dedi. Yıldırım da "İstifanı yazılı gönder ve bu iş bitsin" yanıtını verince Kocaman dönemi bitti.

3 SEZONDA 3 KUPA
Teknik direktörlük görevine getirildiği 2010-2011 sezonunda takımına Süper Lig şampiyonluğunu kazandıran Kocaman, 2011- 2012 sezonunda 29 yıl aradan sonra F.Bahçe'yi Türkiye Kupası zaferine taşıdı. Tecrübeli hoca, 2012- 2013 sezonunda birkez daha Türkiye Kupası'nı kaldırma başarısı gösterdi.



KADERi ZiCO iLE AYNI OLDU
Aykut Kocaman, F.Bahçe'ye tarihinin en önemli Avrupa başarısını yaşattıktan sonra ayrıldı. Aynı şekilde Zico da 2007- 2008 sezonunda Kanarya'ya Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatmış fakat görevden alınmıştı.

'KOCAMAN BiR ADAM GÖRDÜM' DEDi 3 HAFTADA iPiNi ÇEKTi!
Aziz Yıldırım, 7 Mayıs'ta çıkan Fenerbahçe Dergisi'nde Kocaman için övgü dolu ifadeler kullanmış ve "Tek suçu benimle birlikte olmak" demişti. Fakat bu açıklamadan 3 hafta sonra kötü son gerçekleşti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yaşadığı anlaşmazlık sonrasında yollarını ayırdığı Aykut Kocaman için 3 hafta önce övgü dolu ifadeler kullanmıştı. Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nin Mayıs sayısındaki yazısında, "Kocaman bir adam gördüm. Tek suçu, kendisine kattığı değerler yüzünden konuşamamak, cevap verememek olan. Suçu, sadece Aziz Yıldırım ile beraber olmak olan. Bu yüzden hakaret edilen, seviyesizlik ile bir tutulmaya çalışılan" demişti. Fakat bu sözlerden çok kısa bir süre sonra Fenerbahçe şok istifa haberiyle sarsıldı.

ÇOK YORULDUM ARTIK DİNLENECEĞİM!
Kimsenin beklemediği bir anda görevinden ayrılan Aykut Kocaman'ın yakın çevresine, "Çok yorumdum artık dinleneceğim" dediği öğrenildi.

EFSANE KISA SÜRDÜ!
Kocaman'ın istifası sonrasında Fenerbahçe'nin en büyük taraftar sitesi antu.com'un açılış sayfasında "Müjde Kocaman istifa etti" yazısı yer aldı. Fakat aynı site çok değil 5 ay önce başarılı hoca için "Efsane geri dönüyor" ifadesini kullanmıştı.

4 KEZ iSTiFA ETTi

13 OCAK 2011: F.Bahçe, Yeni Malatya'ya yenilerek Türkiye Kupası'ndan elendi. Kocaman maçtan sonra futbolculara istifa edeceğini söyledi. Ama baskılar sonrası geri döndü.

29 EYLÜL 2012: Alex kriziyle boğuşan F.Bahçe'nin ligde aldığı Kasımpaşa yenilgisi sonrası Kocaman görevi bırakma kararı aldı. Futbolcular ve Yıldırım'ın isteğiyle görevde kaldı.

22 ARALIK 2012: F.Bahçe ligde Karabük'e 3-1 yenildi. Kocaman basın toplantısında 'İstifa ettim" dedi. Gece boyu süren baskılar neticesinde bu kararından vazgeçti.

29 MAYIS 2013:
Kocaman'ın şok istifasını yönetim kabul etti.

MOURINHO GELSE NAFiLE
@geronimoapo Aykut Kocaman gibi bir adamın Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapmış olmasından mutluyum gururluyum. hakkım sonuna kadar helal.
@ekremtepe Aykut Kocaman'ın görevi bırakmasının ardından, Galatasaray'ın önümüzdeki sezon şampiyonluğu tehlikeye girdi, Aykuuttt geri döööön.
@MustaaTekin Alex gibi bi adamı bi süre daha izlemeliydik. Fenerbahçe sana da kalmadı Aykut Kocaman.
@AbdCelik Aziz Yıldırım bu kulüpte oldukça Jose Mouriho'yu getirseler nafile! Önce baş sorumlu istifa etmeli! Yolun açık olsun Kocaman. @LastDragonEmre Aykut Kocaman 2011 yılında başlayan istifa sürecine bir yenisini daha ekleyerek Türkiyede kırılması zor bir rekora imza attı

KOCAMAN GİTTİ HİSSELER ETKİLENMEDİ
Dün yaşanan şok gelişmelere rağmen Fenerbahçe'nin Borsa'da işlem gören hisseleri fazla bir hareketlilik yaşamadı. Güne 35.80 puandan açan hisseler sadece 1.95'lik bir düşüşle kapanışı 35.10 puandan yaptı.