En büyük Bayern Münih!

Avrupa futbolunun en büyüğü Alman ekibi Bayern Münih oldu. Bavyera ekibi, Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşılaştığı bir diğer Alman ekibi Dortmund'u 60'ta Mandzukic ve 89'da Robben'in golleriyle 2-1 yenip kupaya uzandı. Bayern, 5. kez kupayı kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2013 Güncelleme 26 Mayıs 2013, 00:43
En büyük Bayern Münih!

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en büyüğü Almanya'nın köklü kulübü Bayern Münih oldu... Şampiyonlar Ligi Finali'nde bir diğer Alman temsilcisi Borussia Dortmund'la karşılaşan Bavyera ekibi rakibini 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu. 900 milyon sterlin harcanarak yenilenen İngiltere'nin Londra kentindeki tarihi Wembley Stadı'nda oynanan 7. finalde Bayern'e kupayı getiren golleri karşılaşmanın 60. dakikasında Mandzukic ve 89. dakikada Robben'in ağlara gönderdi. Borussia Dortmund'un tek golünü ise karşılaşmanın 67. dakikasında penaltıdan Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan attı. Bu sezon Bundesliga'da şampiyon olurken kırılmadık rekor bırakmayan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak taraftarlarına unutulmayacak bir sezon yaşattı.

LEWANDOWSKİ RONALDO'YU GEÇEMEDİ

Dortmund'ta 10 golle, 12 gollü R.Madrid'li C. Ronaldo'yu geçmek için sahaya çıkan Lewandowski ağları bulamayınca organizasyonun gol kralı Ronaldo oldu.

KASAYA GİREN PARA 60 MİLYON EURO!
Devler Ligi'ni alıp önemli bir prestije sahip olan Bayern Münih aynı anda kasasını da doldurdu. Bayern'in bu sezon Devler Ligi'nden kazancı 60 milyon Euro.