Tarihi yeniden yazacağız

İlk 3 aylık süreçte 60-65 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Usta, "Buna çözüm üretebilecek bir kadro kuruyoruz. Hazırlığımız var" dedi. Muharrem Usta yeni transferler ve Tolunay Kafkas'la ilgili konuları kupa finalinden sonra masaya yatıracaklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 01:10
Tarihi yeniden yazacağız

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor 26 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongreye kilitlenmiş durumda... Bordo-Mavili camiada başkanlık yarışının en iddialı ismi olarak gösterilen Muharrem Usta, projelerini TAKVİM'e anlattı. İlk 3 aylık süreçte 60-65 milyon TL'lik sıcak paraya ihtiyaç duyacaklarını söyleyen Usta, "Kurulacak olan takımın hangi standartta olacağını bu belirleyecek. Bu 3 ayı atlatmak için paranın bulunması lazım. Hangi metotları uygulayacağız onu tartışıyoruz. Biz mi bunu bir dönem kulübe borç vereceğiz, başka bir yola mı gideceğiz konuşuyoruz. Buna çözüm üretebilecek bir kadro kuruyoruz. Hazırlığımız var" dedi.

YERİNİ DOLDURURSAK SATARIZ!
Tolunay Kafkas ve yeni transferlerle ilgili konuları Türkiye Kupası finalinden sonra masaya yatıracaklarını ifade eden Muharrem Usta, "Futbol kulüpleri ticari müessesedir. Alır, satar, sportif başarı yakalar para kazanır. Buranın basiretli tüccarlar tarafından yönetilmesi lazım. Eğer yerini doldurabileceğine inandığınız bir durumunuz varsa istediğinizi satarsınız. İki tane çok iyi kaleciniz var ve ikisi de girdiğinde kaleyi bırakmıyor. Kafamda olaylar şekillenmiş durumda. Ama F.Bahçe maçını bekliyoruz" diye konuştu.

ASBAŞKANLIĞI FİİLEN KALDIRACAĞIZ
Usta kuracağı yönetim yapısı hakkında da bilgi verdi. Asbaşkanlığı kaldırmak istediğini söyleyen Muharrem Usta, "En büyük sorunumuz asbaşkanlık. Trabzonspor'da asbaşkan Trabzon şehrinin başkanıdır. Başkan da İstanbul'un başkanıdır. Benim ilk yaptığım iş fiilen fonksiyon olarak asbaşkanlığı kaldırmak. Tüzükten kaldıramayız ama fiilen asbaşkan görevlendirmeyerek, mecburen biri koyulacaksa ismi cismi duyulmamış kulüpten bir memuru koyarız olur biter." dedi.

ŞİKE SÜRECİ YÖNETİLEMEDİ
Muharrem Usta herkesin merak ettiği şike süreci hakkında ise, "Trabzonspor için başkanlık seçiminden çok TFF seçimi önemli. Trabzon'un en önemli işi TFF seçimleridir. Çünkü TFF'de ne kadarsanız, o kadar büyük kulüpsünüz. Sadri beyle birlikte kenetlenen bir Trabzon görmedik. Taraftar gücünün karşısında kimse duramıyor. Kim taraftarıyla bütünleşiyorsa bu süreçten alnının akıyla çıkıyor. Biz şike sürecini yönetirken takımı dağıttık; iki süreci beraber yürütemedik" diye konuştu.

6 AY SONRA PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN!
Tüzüğe göre 6 ay sonra yeni bir seçim olabileceğini de belirten Usta, "Bu delegemizin de sınavıdır. 6 aylık bir yönetimin yararı olmaz. Trabzonspor delegesi 6 aylık başkanlığa asla ve asla izin vermez ve vermeyecek. Bütün bunlara rağmen benim tahmin etmediği şekilde delege 6 ay sonra seçim var derse onun da ben adını koydum: Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. 6 ay sonra da seçilmemize rağmen bir seçim daha olacaksa oradayız" ifadesini kullandı.

TÜRK FUTBOLUNDAKİ TARAFLI DÜZENİ YIKACAĞIZ
Sık sık 'devrim' kelimesini kullanan Usta, "Trabzonspor'un tepeden tırnağa yenilenmeye ihtiyacı var. Türk futbolundaki taraflı düzeni yıkacağız. Tarihi yeniden yazmaya talibiz" dedi. Mazideki değerlere de sahip çıkılması gerektiğini de ifade eden Usta, "O değerleri sahiplenip modern bir dünya kulübü olmamız lazım. Onun için de Celil Hekimoğlu, Ali Bayram, Hüseyin Balaban, Ahmet Çubukçu gibi arkadaşlar yoğun olarak çalışıyor" açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE'NİN GÖSTERDİĞİ TAVIR ÇOK ANLAMSIZ
Medical Park'ın sponsorluğuyla ilgili eleştirelere yanıt veren Usta, "F.Bahçe rekabetten dolayı "Medical Park'la sponsorluğu reddettiğini söylüyor. Bunu çok anlamsız buluyorum" dedi.

BUNUN ADI BURAK SENDROMU
Usta, Burak'ın yerini doldurmak için Şener yönetiminin birçok hastalığa yakalandığını söyledi!..

Trabzonspor'un son dönemde birçok yıldızını kaybetmesini değerlendiren Muharrem Usta, "Tıpta hastalıklara sendrom derler. Ben buna Burak sendromu diyorum. Burak sendromu bizi mahvetti. Burak'ın yerini doldurabilmek için bir çok hastalığa yakalandık. Bazı hastalıklarda teşhisi iyi koyamazsan o sendrom seni yerle bir eder. Trabzon öyle bir panikledi ki gol atamıyor. Sonunda ekonomik olarak çok kötü duruma düşüldü" dedi.

USTA, YAZI İŞLERİ TOPLANTIMIZA KATILDI
Muharrem Usta, Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler, Haber Koordinatörümüz Ercan Demir, Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, Yazı İşleri Müdürlerimiz Emre Şahin ve Mehmet Ali Akada ve Spor Müdürümüz Tunç Özgen ile bir araya geldi.

BEN OLSAM BURAK GİDEMEZDİ
Usta, "Benim gibi bir başkan olsaydı Burak Yılmaz'ı kimse alamazdı. Orada olayı erken yakalamak lazım. Burak neden gidiyor? Çünkü orada yazan rakam var. Önlemi alınmalıydı" dedi.