Aptal insanlar her yerde var

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Didier Drogba, derbiden sonra çarpıcı sözlerine devam etti. Instagram'dan bir mesaj yayınlayan Drogba, "Aptal insanlar dünyanın her yerinde vardır. Onları nasıl eğiteceğiniz size kalmış" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 02:36
Aptal insanlar her yerde var

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın Fildişi Sahili yıldız futbolcusu Didier Drogba, sosyal paylaşım sitesi İnstagram'dan bir mesaj daha gönderdi. Fenerbahçe derbisinde ırkçı tezahürat ve hareketlere maruz kalan Fildişi Sahilli futbolcu, bu hareketlerden sonra Türkiye'de rahatsız olduğu yönündeki iddaalara da böylelikle yanıt vermiş oldu. Drogba yazdığı mesajda: "Beni yanlış anlamayın. 5 aydır Türkiye'deyim ve kariyerimde olabilecek en iyi yer burası... Türkiye'yi ve buradaki insanları çok seviyorum. Burada birçok takıma karşı oynadım fakat onlar Galatasaray için oynamama rağmen bana büyük saygı ve sevgi gösterdiler.'' dedi. Türkiye,Galatasaray ve İstanbul hakkındaki görüşlerinin de değişmediğini belirten Drogba: "Aptal insanlar dünyanın her yerinde vardır. Onları nasıl eğiteceğiniz size kalmış. Türkiye'yi dünyada herkese yapabildiğim kadarıyla tanıtmaya çalışıyorum ve takımım içinde en iyi performansımı sergilemeye çalışıyorum. Dünyada barış'' diyerek sözlerini tamamlamış oldu.

ARKADAŞLARI DA ONUN HER ZAMAN YANINDA
Fenerbahçe-Galatasaray maçının önüne geçen ırkçılık olaylarına tepki çığ gibi büyüyor. Bir Fenerbahçeli taraftar tarafından muz atılan Drogba'ya destek taraflı tarafsız her kesimden geliyor. Başta ezeli rakip F.Bahçe'nin yıldız futbolcusu Pierre Webo olmak üzere takım arkadaşı Eboue, Drogba'ya sahip çıktı. Drogba'ya destek veren sadece Türk futbol kamuoyu değildi.

JOSE MOURINHO DA ONU TELEFONLA ARADI
Bir dönem İspanya'dayken ırkçı hareketlere maruz kalan ve simge haline gelen Kamerunlu yıldız isim Samuel Eto'o da Drogba'ya destek verenler arasındaydı. Eto'o, Fildişili Drogba'yı arayarak moral verdi. Futbolun yaramaz çocuğu Mario Balotelli ve eski hocası Jose Mourinho da Drogba'yı telefonla arayanlar arasındaydı. G.Saray'ın yıldızına tüm dünya adeta sahip çıktı.

DİDİER DROGBA: BU DERBİ UNUTULMAZ
G.Saray'ın Fildişili yıldız ismi Drogba, Kadıköy'deki gergin derbiyi unutamayacağını söyledi.

ZOKORA İNANAMIYOR
Trabzonspor'un Fildişili oyuncusu Didier Zokora, Drogba ve Eboue'ye yapılanlara inanamadığını söyledi. Maçı izlerken hayretler içinde kaldığını belirten Maestro, "Benim de başıma böyle bir olay gelmişti. Yaşananlar tam bir kabus" diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYORLAR
Eboue, "Drogba, Afrikalı insanlar için sembol bir oyuncu. Afrika futbolunda ayrı bir yere sahip. Bir takım insanların bana yönelik tezahürat yapması bende büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu ligin içinde böyle söylemler olmamalı. Türk futboluna zarar gelmemeli" dedi.

KOMBİNESİ İPTAL EDİLDİ!
Drogba'ya muz göstererek ırkçılık yaptığı iddia edilen olay adam T.D konuştu. Fenerbahçeli taraftar, "Ben o hareketi kesinlikle Eboue ve Drogba'ya yapmadım" dedi. T.D'nin, kombinesi ise yönetim tarafından iptal edildi.