Atletico Madrid Barça'landı !

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluğunu ilan eden Barcelona, deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2013 Güncelleme 12 Mayıs 2013, 23:24
Atletico Madrid Barça’landı !

İÇİNDEKİLER

Ligin 35. haftasında oynanan maç öncesinde, bir La Liga klasiği olarak her şampiyon takıma yapıldığı gibi Barcelonalı futbolcular da alkışlar arasında Atletico Madridli futbolcularının yaptıkları tünelin arasından sahaya çıktı.

Atletico Madrid'in ilk 11'inde sahaya çıkan milli futbolcu Arda Turan da takım arkadaşları gibi lig şampiyonu olmalarından dolayı Barcelonalı futbolcuları alkışlayarak, tebrik etti.

Barcelona'nın şampiyon, Atletico Madrid'in de gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmayı garanti ederek çıktığı maçta goller ikinci yarıda geldi.

51. dakikada Falcao ile ev sahibi Atletico 1-0 öne geçerken, Barcelona'nın gollerini 72. dakikada Alexis ve 79. dakikada Gabi kendi kalesine atarak kaydetti. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Barcelona, 70. dakikada Messi'nin sakatlanmasından sonra maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kalsa da Atletico deplasmanından 3 puan almayı başardı.

Şampiyon Barcelona, yarın üstü açık otobüs ile Barcelona kentinde şampiyonluk turu atacak. Gelecek hafta Valladolid'e karşı oynanacak lig maçının ardından da Nou Camp Stadı'nda kutlamalara devam edileceği bildirildi.

35. hafta sonunda puanını 91'e çıkartan Barcelona, kalan 3 maçını kazanması halinde, geçen sezon Real Madrid'in kırdığı ligi 100 puanla tamamlama rekorunu egale etmiş olacak.